Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 henia
magdalen pisze:A może na tę główkę pomógłby Clobex. Mówiła mi o nim p. doktor gdyby ł. zaatakowała głowę tylko jest on na receptę.
O ile mi wiadomo.... to steryd jednak...dlatego na receptę...jak stosować... to tylko w ostateczności :please:
Awatar użytkownika
 szater
Polytar od Clobexsu dzieli przepasc.Ten drugi to steryd-dlatego jest na recepte,działa bardziej przeciwswiądowo i przeciwzapalnie ...aniżeli leczy łuszczyce.

Możliwe skutki uboczne: Ścieńczenie, zanik i rozstępy skóry, poszerzenie naczyń krwionośnych skóry, zmiany zapalne, przebarwienia i odbarwienia, pieczenie, świąd, nadmierne owłosienie, zapalenie skóry okolicy ust, trądzik. Na skutek wchłaniania może wystąpić zespół Cushinga, nadciśnienie tętnicze, cukrzyca, niedobór potasu, objawy niewydolności kory nadnerczy związane z zahamowaniem osi przysadkowo-nadnerczowej. Preparat stosowany zgodnie z zaleceniami nie wpływa na sprawność psychomotoryczną, zdolność prowadzenia pojazdów oraz obsługę maszyn.

Poinformuj lekarza:Gdy masz nadwrażliwość na substancję czynną, zakażenia bakteryjne, wirusowe, grzybicze lub pasożytnicze skóry głowy Gdy stosujesz inne leki dermatologiczne. Należy poinformować lekarza o wszystkich ostatnio przyjmowanych lekach, nawet tych dostępnych bez recepty. Gdy jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. Nie należy stosować w ciąży i okresie karmienia piersią, o ile nie jest to bezwzględnie konieczne.

Może lepiej jednak zostac przy tym pierwszym szamponie....są też szampony proponowane z Bioarpu....główny ich składnik to zdaje sie siarka.Nie mam osobiscie łuszczycy głowy ale moi chłopcy maja poronną postac łuszczycy...dlatego staram sie raczej bliżej natury stosowac....bo w razie czego....czym potem leczyc?
Awatar użytkownika
 ddoonnaa1
powiem o tym mojej doktorce jak pojde do niej nastepnym razem ;p
Awatar użytkownika
 Paweł
Sęk w tym, że wielu lekarzy się naburmuszy i obrazi, że pacjent ma swoje zdanie. Dlatego trzeba znaleźć porządnego lekarza, który też jest człowiekiem.
Awatar użytkownika
 ddoonnaa1
ja mam super lekarke :) jak bede miala wysyp na glowie to tzreba pogadac zeby przepisala cos konkretnego ;] najlepiej nie w sterydzie
Awatar użytkownika
 Shamhat
ddoonnaa1 pisze:Polytar polytar dobry nawet :P ale po tym to dopiero jest sztuka rozczesac wlosy :D
Pawełku z krótkimi włosami jest mniejszy problem :)
DDOONNAA1 :) po umyciu, na wilgotne włosy, na skórę głowy też, nałóż odżywkę, jakąkolwiek nawilżającą do włosów suchych, na to czepek foliowy, owiń ręcznikiem żeby było ciepło włosa i odżywce po ok 15 min spłucz, ja po takiej tygodniowej kuracji odzyskałam zdolność rozczesywania włosów bez ich znacznej utraty
POWODZENIA
Awatar użytkownika
 Bella
o właśnie tak przeglądałam forum, żeby sparwdzić, czy ktoś pisał o Seboradinie. jak mi się zaczęła łuska robić na głowie rok temu i głowa mnie swędziała to u mamy podpatrzyłam właśnie ten szampon i balsam do włosów. i obu rzeczy używałam i chciałam się dowiedzieć jakie są wasze opinie.
mi dość pomógł. ale przestałam uzywać, głowe drapałam i się sypnęło na maksa. myślalam ostatnio, żeby znow sobie zakupić, chociaż nie wiem czy nie lepiej ten Polytar?
Awatar użytkownika
 puma
na mnie polytar nie działał, łuska może tak szbko nie narastała ale swędziało jak cholera po każdym użyciu. dla mnie lepszy jest paraderm z dziegciem sosnowym firmy paramedica, nie wysusza tak skóry.
Awatar użytkownika
 Bella
a mrs. Potter? dobre to jest? bo dziś zakupiłam, i z tego co pamiętam śmierdział bardziej, niż teraz i się zastanawiam czy nie wzbogacili go o jakieś zioła i czy to nie zmniejszy jego działania?