Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
Awatar użytkownika
 Paweł
Jeśli już stosuje to zewnętrzne preparaty ziołowe, złożone. Metodą prób i testów.

Ale wiem, że na łuszczycę pomaga nagietek lekarski, fiołek trójlistny, skrzyp polny. To na forum ludki polecają wrotycz, żywokost czy żyworódkę pierzastą. Kąpiele w słomie owsianej pomagają, ewentualnie w płatkach owsianych.

Są też zioła na łuszczycę do picia - chyba Ojców Bonifratrów o ile dobrze pamiętam.

Poszperaj w tym dziale. Coś na pewno znajdziesz.
Awatar użytkownika
 antonia
Nie wszyscy potrafią, lub nie mają możliwości zrobić sobie bardzo dobre ziołowe środki do skóry i wspomagania leczenia łuszczycy.
Nie jest łatwo zrobić dobry krem, żeby się nie rozwarstwiał, czy szampon do włosów na bazie ziół sprawdzonych, samemu uzbieranych.
Można zamówić prywatnie wspaniałe balsamy, kremy, maści, szampony, żele i inne cuda zrobione przez zielarkę, która zna się na rzeczy i robi indywidualnie pod wymagania kupującego i o wiele taniej niż to proponują profesjonalne firmy.
po latach prób i błędów,wydania kupy kasy twierdzę,że maści i pozostałe specyfiki dobrane indywidualnie są tym co szukałam i co nareszcie trafiłam-dzieki koleżanko za namiary :)
 knet
Z tym, że mi bardziej chodzi o stawową i działania profilaktyczne.

Stąd szukam innych alternatywnych metod.

Ostatnio byłem u lekarza pierwszego kontaktu i nie chciał mi przepisać Witaminy D na receptę i musiałem sam kupić zamiennik https://www.doz.pl/apteka/p111081-D-Vit ... ych_60_szt.

Dodatkowo, okazało się, że badanie krwi wykrywające poziom Witaminy D kosztuje 115 zł, bo nie jest refundowane.

Z jakiegoś powodu przez nasilenie choroby miałem te wyraźne kłopoty z chodzeniem i tu pytanie, czy ja w jakiś sposób nie doprowadziłem do tego.

Dlatego zacząłem przeglądać informacje w kwestii toksyn, oczyszczania organizmu.