W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 krzychu
Witam. Od miej więcej pół roku mam zmiany łuszczycowe. Pod prawą piersią krosteczki, na plecach cielistego koloru plamka, jakby narośl. Na pośladku troszkę wieksza plamka bo rozdrapałem to cholerstwo. I na wewnętrznej stronie uda podobne co na pośladku tylko mniej. Ostatnio dzień po dniu wyskoczyły krosteczki takie drobne na przedramieniu. Trochę nie typowe położenia, ale są. Byłem u Pani dermatolog i stwierdziła zmiany łuszczycowe. Brałem 6 dni Advantan (plus Clotrimazolum na pierś i plecy) i zlazło praktycznie. Zostało trochę na udzie i pośladkach. Zrobiłem dzień przerwy smaruje się Medidermem. Mam pytanko czy odpuścić steryd czy zastosować go na przykład raz przez jeden dzień i znowu przerwa? Nie oczekuje żeby nie było tego całkowicie widać nie przeszkadza mi to wcale, nie swędzi, nie piecze no i nie... łuszczy się. Wysypki dostałem po preparatach Propanolol i Concor. A propo to mam jeszcze nerwicę :) Biore jeszcze tran i wit D3+K2mk7. Zamówiłem sobie olej z czarnuszki tak profilaktycznie. Mam zamiar troszkę zmienić swój dotychczasowy często nie zdrowy tryb życia. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
 antonia
krzychu pisze:Brałem 6 dni Advantan (plus Clotrimazolum na pierś i plecy) i zlazło praktycznie. Zostało trochę na udzie i pośladkach. Zrobiłem dzień przerwy smaruje się Medidermem. Mam pytanko czy odpuścić steryd czy zastosować go na przykład raz przez jeden dzień i znowu przerwa? Nie oczekuje żeby nie było tego całkowicie widać nie przeszkadza mi to wcale, nie swędzi, nie piecze no i nie... łuszczy się.
Witaj Krzysiu :)
Sterydy powodują szybki nawrót, wysyp nowych zmian łuszczycowych.

Możesz zastosować Yiganerjing,maści, kremy, nalewki z wrotycza, czarnuszki, glistnika, konwalijki dwulistnej, to bardzo silne zioła z powodzeniem zastępujące sterydy, lecz nie wyrządzające spustoszenia w organizmie jak sterydy.
Można samemu porobić nalewki, oleje , balsamy i leki. Można zlecić zrobienie tego komuś, kto zna się na tym i może pomóc.

Mediderm nie jest lekiem na łuszczycę, to krem do nawilżania skóry, moim zdaniem do zapychania por w skórze.
 krzychu
Dziękuje za szybką odpowiedź :) Ogólnie dam sobie siana ze sterydami. Nie wiem jak się to rozwinie, ale przygotowałem się trochę psychicznie. Dzięki forum wcale nie jestem zachwycony z działania sterydów choć mnie zaleczyły. Będę powoli i systematycznie i mam nadzieję bez paniki stosował alternatywne środki. A jak się załamie i będę darł włosy z głowy to Wam napiszę :) Będę się odzywał co do przebiegu. 3majcie się
 krzychu
Mineło 3 tygodnie od diagnozy i 2 tygodnie bez sterydu. Zmiany praktycznie zniknęły, dokańczam je maścią Yiganerjing. Cieniutko raz dziennie. Pije 1 łyżkę stołową czarnuszki i trochę witamin, zmieniłem dietę i na razie nie pije alkoholu. A uwierzcie mi, że lubiłem się napić :( Używam tylko mydła z dziegieciu. Troszkę zaczęla mi dokuczać nerwica po odstawieniu moich b-blockerów, ale znam tą suke dłużej od łuszczycy więc staram się ją ogarnąć. Jak na razie w moim przypadku stosowanie sterydu mija się z celem. W oczekiwaniu na przesyłkę z chińskim specyfikiem smarowałem się tylko zwykłą maścią nagietkową i po 2 dniach wypukłości krostkowe na przedramieniu nawet zniknęły. Ogólnie to już sam nie wiem czy tak po prostu znika sama z siebie czy jej pomagam...