W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Awatar użytkownika
 antonia
szater pisze:mam wielu wspaniałych lekarzy i tych z tytułami doktorskimi czy profesorskimi i tych bez,sa życzlwi i dociekliwi...nie wiem na jakiej podstawie oceniasz naszych lekarzy bedac tyle lat na emigracji

nie masz codziennego kontaktu,nie masz mozliwosci spotkania wielu wspaniałych ludzi,lekarzy Judymów,ja mam i uważam takie stwierdzenia jak w poscie powyżej za niesprawiedliwe.

Nigdy żadne Dermoksometyki,zioła i insze cuda wianki nie pomogły osiągnąc remisji...cygnolina i Daivobet...już tak
Skoro to takie oczywiste, to po co cą te wszystkie fora?
Jeśli masz tak wielkie zaufanie do lekarzy to czego szukasz na forum?
 Basieńka44
Nigdy żadne Dermoksometyki,zioła i insze cuda wianki nie pomogły osiągnąc remisji...cygnolina i Daivobet...już tak
Mam remisje za remisją po tych cudach wiankach a każdy wysyp coraz słabszy mniejszy więc jakoby w błędzie wielkim jesteś
Czego nie mogę powiedzieć o tych naszych judymach pod których opieką byłam 5 lat ani jednego tygodnia remisji każdy wysyp coraz większy stan zdrowia coraz gorszy
więc
jak dbasz tak masz
Awatar użytkownika
 szater
antonia pisze:
szater pisze:mam wielu wspaniałych lekarzy i tych z tytułami doktorskimi czy profesorskimi i tych bez,sa życzlwi i dociekliwi...nie wiem na jakiej podstawie oceniasz naszych lekarzy bedac tyle lat na emigracji

nie masz codziennego kontaktu,nie masz mozliwosci spotkania wielu wspaniałych ludzi,lekarzy Judymów,ja mam i uważam takie stwierdzenia jak w poscie powyżej za niesprawiedliwe.

Skoro to takie oczywiste, to po co cą te wszystkie fora?
Jeśli masz tak wielkie zaufanie do lekarzy to czego szukasz na forum?
Nic nie jest oczywiste,natomiast Twoje pytanie jest niegrzeczne.Pozostawiam je bez odpowiedzi.
Awatar użytkownika
 antonia
szater pisze:Nic nie jest oczywiste,natomiast Twoje pytanie jest niegrzeczne.Pozostawiam je bez odpowiedzi.
Krysiu, nie miałam zamiaru być niegrzeczna, tym bardziej urazić Ciebie, więc sformułuję pytanie prościej:
czyż nie po to wchodzisz na forum, żeby dowiedzieć się czegoś, o czym nie poinformowali Cię lekarze?
Druga sprawa to obojętność lekarzy w stosunku do pacjentów. To jest problem światowy, nie polski czy szwedzki, dobrze Ci znany, jeśli sama tego nie doświadczyłaś, to czytałaś na forach.
Przykładem są silne sterydy i inne niebezpieczne leki serwowane lekką ręką przez lekarzy, sama tego wiele lat doświadczałaś, a przecież można je zastępować środkami naturalnymi, ziołowymi. Można!!! Efekty są znakomite! Dlaczego tego nie robią? Odpowiedź na to pytanie wyczytasz w poście powyżej, bez żadnych aluzji dotyczących Ciebie.
 lis65
Upsss, szanowne panie, nie było i nie jest moim zamiarem rozpętania tu jakichś rozgrywek personalnych. Proszę trzymajmy się cieplutko i z większym szacunkiem dla siebie. Moja choroba niech raczej niszczy mnie niż dobrą atmosferę tego forum.
Odnośnie mojej choroby to muszę się pochwalić że moja "własna" kuracja przynosi malutkie (ale jednak) zmiany na korzyść. Przestałem cierpieć na uporczywe swędzenie zaatakowanych miejsc, skóra pojaśniała i niema już wysięków. Strupy, czy jak to się zwie, mniej upierdliwe i jakby cieńsze. I co by nie gadać to dzięki lekturze tego i innych for.
Aha, dwie noce nie spałem, jak kazaliście mi się na HIV przebadać. Przeanalizowałem całe swoje życie pod tym kątem, a w końcu uznałem że zrobię badania. Uffff zdrowy :D . Ciekawy jest też komentarz do mojej choroby znajomego chirurga (Irańczyka). " na cały świat się chwalicie(Polacy)że najlepszy czosnek macie, a jeść go nie chcecie to potem macie łuszczyce, alergie i inne takie europejskie wynalazki"
Pozdrawiam czekam nadal na jakieś informacje o niekonwencjonalnych (ludowych) metodach walki z łuszczycą.
Awatar użytkownika
 antonia
lis65 pisze:Aha, dwie noce nie spałem, jak kazaliście mi się na HIV przebadać.
Nie kazaliśmy, nie wszyscy jesteśmy tak strachliwi.
Kiedyś ludzie bali się nas nazywając nas parchami, ale nie ma czemu się dziwić, jak sami na siebie wylewamy pomyje.
Awatar użytkownika
 szater
Nie napisałam abys przebadał sie w kierunku HIV ze strachu...bo niby czego miałabym sie obawiac :nomnom: Nadinterpretacja cudzych wypowiedzi też nie jest wskazana....nigdy nie spotkałam sie w całym swoim wieloletnim zyciu forumowym aby ktokolwiek kogokolwiek nazwał parchem...a już zupełnie nie wyobrażam sobie aby zrobił to jeden chory drugiemu.

co do łuszczycy bruzdzcowej...ano uwage na to abyś zbadał sie w kierunku wirusa HIV zwrócił mi uwage mój brat...doktor nauk medycznych...pewnie też chciał kogos obrazic....

wiec to już z polskiej strony:

Wprowadzenie. Łuszczyca brudźcowa jest rzadką odmianą łuszczycy zwykłej. Mimo że jest uwzględniana w większości podręcznikowych podziałów łuszczycy, nie ma ona swojego miejsca w klasyfikacji ICD-10,

a w piśmiennictwie można znaleźć jedynie bardzo nieliczne opisy przypadków tej szczególnej postaci łuszczycy.

Cel pracy. Przedstawienie przypadku tej rzadkiej postaci choroby.

Opis przypadku. Zaprezentowano przypadek młodego mężczyzny, u którego na podstawie obrazu klinicznego ustalono rozpoznanie łuszczycy brudźcowej. Dodatkowo u pacjenta stwierdzono bardzo zaawansowane zmiany paznokciowe. Ze względu na wywiad oraz odchylenia parametrów morfologicznych przeprowadzono diagnostykę wirusologiczną, która potwierdziła obecność infekcji HIV.

Wnioski. Przedstawiony przypadek wskazuje na konieczność diagnostyki w kierunku infekcji HIV u pacjentów z mniej typowymi lub nietypowymi postaciami łuszczycy.

Introduction. Psoriasis rupioides is a rare type of psoriasis. Although a description of it is easy to find in most textbooks of psoriasis, it does not have a place in the ICD-10 classification, and there have been very few case reports published in the literature on this characteristic psoriasis subtype.

Objective. To present a case of this rare type of psoriasis.

Case report. We present the case of a young man with psoriasis rupioides, which was diagnosed on the basis of anamnesis and clinical features. The patient also demonstrated marked nail abnormalities. Because of the patient’s history and abnormalities of blood smear, virological tests were performed, which confirmed the suspected presence of HIV infection.

Conclusions. Presented case indicates the necessity of diagnostic procedures for HIV infection in patient with less or atypical types of psoriasis.
słowa kluczowe:
łuszczyca brudźcowa, łuszczyca paznokci, zakażenie HIV
http://www.termedia.pl/Czasopismo/Przeg ... enie-26910