Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
Po prawie miesiącu od zamówienia dostałem pierwszą partię Yiganerjing i rozpocząłem smarowanie moich rozległych zmian, oczywiście od razu zamowiłem od razu kolejną partię maści.
Tubki są niewielkie i przy zmianach rozległych szybko się kończą niestety :(
Czy ktos mi moze poradzić, czy po aplikacji maścią za jakiś czas ciało nawilżyć jeszcze jakąś maścią robioną ? kremem ? wazeliną ? czy nie stosować już nic w ciągu dnia ?
pozdrawiam :)
Jeśli masz możliwość codziennie odmoczyć skórę na 15 minut z dodatkiem chlorku magnezu lub nawet zwykłej kuchennej soli i zrobić peeling w celu pozbycia się łuski i spłaszczenia zmian (przyspiesza leczenie), to wystarczy wmasować bardzo cieniutko maść 2 x dziennie. Na bardzo suchą zdrową skórę można używać olej z czarnuszki zimnotłoczony, po kąpieli, dobrze się wchłania i nawilża. Wszystkie kremy i wazelina zapychają pory opóźniając leczenie.
Jeżeli używasz mydła do kąpieli, to staraj się o ziołowe na naturalnych komponentach.
Dzięki Antonia :)
spróbuję tym olejem z czarnuszki, jeszcze go nie stosowałem.
Ostatnio nawilżam się po kąpieli cetaphilem md, nie uczula, fajnie nawilża, ale nie jest tani niestety i jak piszesz - może przytykać pory.
Peelingu raczej nie potrzebuję, zmiany mam płaskie, ale - szczególnie po nasmarowaniu - czerwone i w zasadzie yinganerjing jest pierwszą maścią, która spowodowała, że zmiany są różowe i nie ukrywam, że liczę na dalsze blednięcie
Witajcie. Miesiąc temu zamówiłam maści na Aliexpress i zapłaciłam po przewalutowaniu tylko kwotę za maści. Wczoraj zakupiłam tyle samo, czyli 10tubek i znikło mi po przeliczeniu kursu razy zakupiony towar dodatkowo prawie 13zl. Z ciekawości zadzwoniłam do banku na co pan nie potrafił mi wyjaśnić do końca dlaczego tak się stało i kazał złożyć reklamację. Czekam na odpowiedź i z ciekawości pytam czy też może ktoś tak miał. Kwota nie jest duża, bardziej interesuje mnie dlaczego dwie transakcje, na tym samym portalu policzono inaczej. Pozdrawiam
Agula pisze:...i znikło mi po przeliczeniu kursu razy zakupiony towar dodatkowo prawie 13zl. Z ciekawości zadzwoniłam do banku na co pan nie potrafił mi wyjaśnić do końca dlaczego tak się stało...
Oto przyczyna:;)
Komentarz tygodniowy z rynku złotego
Poprzedni tydzień był bardzo nieprzyjemny dla wartości złotego. Ta mocno spadła, co było bezpośrednią reakcją na wybór Donalda Trumpa na nowego prezydenta Stanów Zjednoczonych...
http://biznes.onet.pl/waluty/profile/wa ... nline.html
Patrzyłam na kurs dolara w historii transakcji na koncie i płaciłam dolara po 4,34 x 8,70 bo tyle wyszło za maści i w rezultacie skasowali mi z konta 50zl. Rachunek prosty w którym coś się nie zgadza.
Ja miałam takie zdarzenie jak płaciłam przelewem bankowym za zakup Biokartalinu, gotówka gdzieś po drodze się kurczyła i w sumie musiałam dopłacać aż dwa razy do przesyłki, bowiem okazało się, że Polski Bank potrącał sobie za transakcję prawie tyle ile kosztowała przesyłka. :surprised:
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 62