Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
Choruję przeszło 50 lat,mam całą mase ludzi znajomych,przyjaciół chorujących na łuszczyce...nikt zadnych wycinków nie robił wiec proszę nie siac fermentu i wprowadzac w błąd nowych osób :annoyed: do stwierdzenia czy to łuszczyca czy nie wystarczy wizyta u dermatologa a nie zadne wycinki.Oczywiscie gdy są objawy nietypowe,jakies niepewnosci to lekarz sam zleci konkretne zachowanie i badania .Potem dziwicie sie że lekarze sie denerwują i są niemili...jak przychodzi taki młody człwiek i żada badan,wycinków ect bo...naczytał sie na forum :notguilty:

Jest wiele odmian łuszczycy a i sama łuszczyca pospolita ma kilka obrazów choroby,dobry lekarz rozpozna czy to łuszczyca czy nie.
Żadnego fermentu nie sieję, są to moje własne doświadczenia, będąc w szpitalu robili mi wycinek skóry, żeby potwierdzić diagnozę, wyskrobin z paznokcia jakoś sobie nie przypominam, będąc 2 lata temu ambulatoryjnie u "nowego lekarza" zostałem dokładnie obejrzany po czym pani doktor stwierdziła że nie wie czy to jest aby na pewno łuszczyca więc zleci pobranie wycinka... tak to jest jak są wątpliwości.
Re: Yiganerjing - chińska maść na bazie ziół
Postprzez Rataj 19 paź 2016, o 18:39
Zmiany mam na nogach:
kolano, piszczele, łydka, na piszczelach zniknęły,
również na łokciach i 3 kostkach dłoni gdzie jest najgorzej
smaruje 2-3 razy dziennie.
Łuski nie mam ale skora w tych miejscach jest taka zdeformowana zwłaszcza na kostkach dłoni + takie wystające jakby krostki.
I teraz mam wątpliwości czy oby na pewno mam Ł. Trochę czytałem że Ł może być mylona z np. liszajem. W sumie będąc u 2 dermatologów tzn. konowałów nie miałem żadnych badań skórnych tylko sterydy. Czy możecie mi podpowiedzieć gdzie mogę się udać by jakoś to zbadać?
Zmiany i rozmieszczenie, które opisałeś wskazują na typową łuszczycę zwyczajną (zwaną również pospolitą).
Jeśli Ci to coś pomoże, to podaję linka do testów na łuszczycę.

DIAGNOSTYKA
Niestety brak jest badań jednoznacznie potwierdzających łuszczycę, dlatego rozpoznanie stawiane jest na podstawie wyglądu zmian skórnych, rodzaju dolegliwości, wyników badań obrazowych stawów oraz badań laboratoryjnych. Ze względu na udowodnione dziedziczne występowanie choroby obecnie wykonywane są badania genetyczne. Wykrycie genów związanych z łuszczycą ułatwia i przyspiesza postawienie diagnozy oraz rozpoczęcie właściwego leczenia.

Zrób badanie na łuszczycę
Kup test ONLINE

Koszt 230 zł.

https://www.sklep.euroimmundna.pl/pl/lu ... a-cw6.html
witajcie, jestem tu nowa. Mój tato choruje na łuszczyce od wielu lat, wspomnianą maść zamówiłam mu na próbę, czytajac wczesniej o niej gdzies na facebooku. No i jest poprawa. Niestety tubka maleńka, szybko sie kończy. Powiedzcie mi czy tylko jedna pojemność tubek jest dostępna? Kolejna kwestia - ile maksymalnie moge zamówić, czy ktos spotkał się z problemami ze strony celników?

pozdrawiam serdecznie:)
@miszaa
Prawdopodobnie obie maści są takie same. Ta pierwsza na pewno pomarańczowa będzie. Poznaję po ulotce.

Możesz też spróbować tę:
https://pl.aliexpress.com/item/Chinese- ... 42087.html
Powyższa prawdopodobnie jest żółtego koloru. Poznaję po węższej nakrętce oraz innej ulotce.

Pojemność 15g.

@Córkataty
Zwykle max 20 można kupić w jednej przesyłce. Powyżej tej ilości napisane jest, że wysyłka niemożliwa. Ale może zrobić kilka zamówień. Nie spotkałem jeszcze problemów z cłem i nie słyszałem też o takowych.
witajcie,

A czy kolor maści decyduje o jej większej skuteczności?
Czy bardziej skuteczna jest maść pomarańczowa? czy żółta?

Różnie wyglądające nakrętki świadczą o tym, że produkują je rózni producenci... więc i skład może się różnić...

Zatem: pomarańczowa? czy żółta?

pozdrawiam
Producent jest ten sam. Oznaczony jest na opakowaniu w lewym górnym rogu. Również podana jest ta sama strona producenta.

Osobiście stosowałem obydwie maści i obydwie były dobre. Możliwe, że producent coś zmienił. Bo np. na opakowaniu tej pomarańczowej maści jest więcej po angielsku.
Antonia dziękuję za namiar do tego forum ciężko to ogarnąć tyle tego jest i dla mnie takie wyczyny ze specyfikami trochę trudna sprawa, mieszkam w mieście.

A dodam jeszcze, będąc na wizycie pani dermatolog, pyta się mnie czy mam jakiś stan zapalny. Pomyślałem o co pyta - skąd mogę wiedzieć czy mam jakiś stan zapalny? Powiedziała że jak go wyleczę bym do niej przyszedł. A pomijając ten jakiś stan zapalny i tak do niej nie pójdę. Czy może wiecie o co jej chodziło z tym stanem zapalnym? Czy to może być przyczyna?
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 62