Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 oldża
Hej, witam wszystkich :) Mam na imię Olga, choruję na łojotokowe zapalenie skóry, a mój dziadek ma łuszczycę, więc jest spore prawdopodobieństwo, że u mnie też w pewnym momencie łuszczyca się uaktywni. Jestem studentką uniwersytetu medycznego i jako temat mojej pracy magisterskiej wybrałam właśnie łuszczycę, więc jeśli ktoś ma wolną chwilę byłabym bardzo wdzięczna za wypełnienie ankiety, ma tylko 29 krótkich pytań i dotyczy skuteczności leczenia balneoklimatoterapią, więc wyniki mogą się przydać:)

link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... rm?c=0&w=1
Awatar użytkownika
 szater
Wypełniłam tę ankiete,mam jednak kilka uwag...wielu z nas choruje na kilka rodzajów łuszczycy jednoczesnie,nie ujetych w pani ankiecie,ŁZS to osobna bardzo poważna jednostka chorobowa...czesto własnie łaczy sie ze zmianami skórnymi-u pani można zaznaczyc jedynie jedną wybraną chorobe,nie jest to czasem możliwe.

Choruje przeszło 50 lat,mam nie tylko ŁZS ale też łuszczyce pospolita,krostkowa na dłoniach i odwróconą pod piersiami,łuszczyce skóry głowy i paznokci...niestety o tych akurat ani słowa w owej ankiecie. Zaznaczyc trzeba także ze to ankieta skierowana jedynie do tych co wogóle korzystają z leczenia sanatoryjnego....