Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
 konkret
Witam. Nie znalazłem nic na forum na ten temat, więc pozwoliłem sobie na nowy temat.
Ano taki jest mój problem. W uszach szumi, są zawroty głowy, uczucie pełnej głowy. Dziąsła trochę opuchnięte. Od dwóch miesięcy biorę Histigen i Vicebrol. Jest lekka poprawa, ale ciągle dokucza. Chciałbym wrócić do leków, ale nie mogę bo nawet tabletka przeciwbolowa nasila to dzwonienie.
Ktoś miał podobny przypadek? Pojawiło się w trakcie brania leków na stawowke. Lekarze sami nie wiedzą jaki jest powód. Może to efekt brania leków, albo przebytego przeziębienia?
Rezonans wykazał niewielkie polipowate zgrubienie śluzówki w gornej części lewej zatoki szczękowej. Będę wdzięczny za rady
 Basieńka44
Może ci pomóc oczyszczanie zatok prostym sposobem
siorbiąc herbatę wrzącą z miodem,
Herbata ma być gorąca, przed chwilą zaparzona. Słodzimy ją miodem do smaku, a zaraz potem pijemy siorbiąc. W gruncie rzeczy bardziej przypomina to inhalację niż picie, chodzi bowiem o to, by do dróg oddechowych wniknęły olejki eteryczne unoszące się przez kilka minut od dodania miodu do gorącej herbaty.

Gorących herbat posłodzonych miodem możemy dziennie wypić kilka - 3, 4, a nawet 5.

Jest to kuracja pomocna przede wszystkim w usuwaniu przewlekle powiększonych migdałków podniebiennych.
Ponadto picie gorącej herbaty posłodzonej miodem ma zastosowanie w leczeniu zadawnionych schorzeń dróg oddechowych, a także płuc. W tym wypadku kuracja wzmaga, a nawet prowokuje kaszel, a więc ma charakter prozdrowotny.
Czytałam też o dobrych efektach ssania oleju ale sama nie sprawdzałam.
Awatar użytkownika
 szater
Szumy w uszach to efekt zwyrodnienia kregów szyjnych,niestety nie ma na to lekarstwa,moze pomóc troszkę rehabilitacja ,masaż ale nie ustąpia obiawy.Co do zatok to chyba zostały przeswietlone? trudno leczyc cos co nie zdiagnozowane.Byc może to zespół chorobowy,bo raczej dziąsła nie maja za wiele wspólnego z kregami szyjnymi,zwyrodnieniem ect....ale stan zapalny już tak bo sa zatoki oczne ale i szczekowe :)
 konkret
No właśnie miałem też Rtg kregoslupa szyjnego i wyszło bez zmian... Zastanawiam się czy to reumatyzm może dawać takie objawy jak porobi coś w głowie...
Szater nie miałaś nigdy spuchnietych dziąseł po cyklosporynie?
Awatar użytkownika
 antonia
Jest wiele przyczyn szumów w uszach, jedną z nich może być także choroba autoimmunologiczna, nadużywanie leków przeciwbólowych, niedoczynność tarczycy,nadciśnienie, miażdżyca, silny stres.

Kod: Zaznacz cały
Szumy uszne: dokąd po pomoc?
W przypadku, gdy szumy uszne trwają stale lub dłużej niż 5 minut, trzeba zasięgnąć porady lekarza pierwszego kontaktu lub otolaryngologa. Możesz też zwrócić się do Instytutu Fizjologii i Patologii Słuchu - Klinika Szumów Usznych: www.ifps.org.p
[/size][/color]
Awatar użytkownika
 szater
Podczas stosowania cyklosporyny miałam cały szereg problemów,trudno wymienic czego nie miałam ,co mi nie dokuczało.Wszelkie czesci miekkie to dramat,układ trzewii na maxa.

Czasem na zdjeciach Rtg nie wychodza zmiany a szumy sa bo to sa uciski na nerwy obwodowe :P zmiany reumatologiczne pojawiaja sie we wszystkich stawach i tych dużych i tych najmniejszych,zanim cokolwiek widac na zdjęciach pojawiają sie dolegliwosci,wszelakie :notguilty:
Awatar użytkownika
 łuszcz
Zwyrodnienie kręgów szyjnych i szum w uszach to całkiem możliwe ale szumi tylko w jednym uchu czy w obu z takim samym natężeniem?