Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 Paweł
Z receptą tyle samo kosztuje Cocois. Zobacz np. na doz.pl. A tak w sumie to w niektórych aptekach Cocois kosztuje około 40 zł - więc cena z apteki, którą podałem jest niska ;)
Awatar użytkownika
 Shamhat
Paweł pisze:Z receptą tyle samo kosztuje Cocois. Zobacz np. na doz.pl. A tak w sumie to w niektórych aptekach Cocois kosztuje około 40 zł - więc cena z apteki, którą podałem jest niska ;)
Już prostuję :)
Masz racje nie jest tańszy na receptę
a zamawiając w http://www.doz.pl/apteka/p8805-Cocois_masc_40_g przy odbiorze osobistym kosztuje 32,21 zł przy dużym zużyciu wychodzi taniej
Awatar użytkownika
 Shamhat
szater pisze:to ja juz taka ostatnia zołza jestem? :angry:
Nie no co Ty :)
Ja tez się często czepiam
A widzę że masz duże doświadczenie w tym temacie :)
Udanego weekendu
Awatar użytkownika
 Shamhat
Pawle :)
Z tego co tu czytam masz duże doświadczenie Cocoisowe
I smarujesz tez nim skórę głowy
Kupiłam go sobie ponownie (wg zaleceń dermatolog miałam wcześniej stosować go tylko na głowę, na noc rano zmyć), teraz mam zalecenie smarować ciało na noc, a w ulotce czytam że po 1-2h zmyć :(
Dekolt mnie tak swędzi że zaraz zwariuje :oh:
Co byś mi radził?
Jak go stosowałeś?
RESZTĘ TOWARZYSTWA TEZ PROSZĘ O OPINIE :)
NIE MAM ZA BARDZO CZASU NA EKSPERYMENTY :) CIERPLIWOŚĆ ZABIJA SWĘDZENIE :devil:
DZIĘKUJĘ
Awatar użytkownika
 Paweł
Cocois to ja w dzień zwykle używałem, nakładałem i sobie tak kilka godzin (minimum 2) chodziłem wieczorami w domu wysmarowany. Głowę dłużej miałem wysmarowaną, bo mogę nawet w dzień chodzić z tłustą.

Mnie zwykle swędzi jak jest nieleczona łuszczyca lub w początkowej fazie leczenia. Jak już widać efekty to świąd mi znika. Trzeba to jakoś przetrwać.

Po zmyciu maści zawsze się nawilżałem - zwykle Emolium.

Możesz jeszcze zajrzeć na bloga. Tam też opisałem dokładniej jak stosowałem Cocois.
Awatar użytkownika
 Shamhat
Super dzięki :)
Lekarze nie wiedza zbyt wiele na temat łuszczycy :(
Zresztą już od dawna uważam że leczenie dermatologiczne czegokolwiek to eksperymenty, leczenie metoda prób i błędów
Awatar użytkownika
 Shamhat
Wysłałam wczoraj mojego ukochanego po Cocois do apteki i czego się dowiedziałam, że lek jest tylko na receptę bo zmienili mu status :(
Awatar użytkownika
 Yans
Spróbuj w innej aptece. Ja tak miałem że w jednej pani powiedziała że na receptę, a w innej mi sprzedała. W ulotce jest napisane że jest bez recepty...
 kalus
Zawsze można zamówić przez internet, ja korzystam podobnie jak administrator z apteki cefarm24.pl, w tamtym tygodniu zamówiłem Cocois wraz z emolientami, dostawa błyskawiczna tylko 2 dni. :)
Awatar użytkownika
 Paweł
Potwierdzam. W cefarm można kupić Cocois bez recepty:
http://www.cefarm24.pl/cocois-masc-40-g-p6687.html

Choć przez jakiś czas ostatnio nie było.
I do tego jest tam chyba jest tam dosyć tani, bo słyszałem, że niektórzy kupują go za ponad 40 zł.

A na ulotce i opakowaniu napisane jest, że lek jest wydawany bez recepty, tak że wiem co te apteki chcą...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 19