Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 konto usunięte
http://leki-informacje.pl/lek/charakter ... 4.html#t_6
Clobederm nie ma w składzie dziegciu. Ten specyfik dostał mój brat na swoje rozległe zmiany - nietypowe dla łuszczycy - bo na plecach i torsie. Jemu pomogło dość szybko.
A i ja swego czasu spróbowałam, ale na mnie jakoś nie za bardzo działało.
Awatar użytkownika
 szater
Rozległe zmiany na plecach i torsie sa bardzo charakterystyczne dla łuszczycy-najzwyklejszej plackowatej :D własnie

Clobederm to starej generacji lek,cięzki steryd...nie spotkałam sie z tym zeby ktokolwiek pisał że ma dziegcie w składzie :nomnom:
 konto usunięte
szater pisze:Rozległe zmiany na plecach i torsie sa bardzo charakterystyczne dla łuszczycy-najzwyklejszej plackowatej :D własnie
No widzisz, nie doczytałam. Dzięki. Jemu w każdym razie lekarz diagnozy nie dał, a zmiany po tej maści przez lata nie powróciły.
szater pisze:Clobederm to starej generacji lek,cięzki steryd...nie spotkałam sie z tym zeby ktokolwiek pisał że ma dziegcie w składzie
Patrz: tytuł wątku.
Awatar użytkownika
 Shamhat
Super, szukałam czegoś o Cocois i wreszcie wiem dzięki Wam, mam ja obecnie przepisaną na ciało, wcześniej miałam na włosy (znaczy skórę głowy), paskudnie się zmywa
Mój facet też mi powiedział że śmierdzę kiełbasą, a ja fanką kiełbas nie jestem
A co do tego GDZIE KUPIĆ?
W tej chwili można zalogować się internetowo do apteki doz.pl
Zamawiam z domu, na drugi dzień odbieram, wiem że będzie na mnie czekać :)
Awatar użytkownika
 Shamhat
Ritah pisze:A czy może mi ktoś podać proporcje maści z dodatkiem dziegciu? Mam b.dobry dziegć (brzozowy}. Ostatnio zrobiłam sobie sama maść: pół na pół wazeliny białej i lanoliny - kupione w aptece i malutką łyżeczkę dziegciu - całość w pudełeczku 100g. Po wymieszaniu jest czarne mazidło, a po wysmarowaniu - skóra faktycznie robi się gładka, i zgrubienia robią się płaskie i blade - ja pachnę jak świeża wędzonka, a w pokoju pachnie jak w wędzarni. Owszem trochę brudzi, ale mniej niż cygnolina.
Pozdrawiam.
Witaj napisz proszę coś więcej o dziegciu brzozowym, może można go już gdzieś kupić i coś wiesz na ten temat?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
 Paweł
Oj faktycznie jest już bardziej dostępny Cocois. W mojej aptece internetowej też się pojawił: Cefarm. I co ważne tam jest bez recepty ;) A przesyłka trwa 2 dni zwykle ;) Chyba czas zrobić zakupy ;)
Awatar użytkownika
 Shamhat
Paweł pisze:Oj faktycznie jest już bardziej dostępny Cocois. W mojej aptece internetowej też się pojawił: Cefarm. I co ważne tam jest bez recepty ;) A przesyłka trwa 2 dni zwykle ;) Chyba czas zrobić zakupy ;)
Nie jestem pewna na 100% ale wydaje mi się że na receptę jest tańszy zakupie jutro i dam znać :)

Natomiast ciekawi mnie (znalazłam tez w doz.pl) szampon dziegciowy, który jest na łupież i łojotok, czyli nadaje się do zmywania maści i olejków, ale chyba nijak suchości nie złagodzi :(
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19