W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 kokoks23223
Witam mam 17 lat i mam problem z łuszczycą ponieważ bardzo mi przeszkadza w codziennym życiu lekarz przepisał mi maść Dermovate która mało co pomaga i nie da się nią zaleczyć łuszczycy na tyle bym czuł sie komfortowo czy są jakieś inne bardziej skuteczne metody nie chodzi mi tu o maść . ps czy jest możliwość leczenia metodą biologiczną jeżeli tak to gdzie ?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
 henia
kokoks23223 pisze:[...]ps czy jest możliwość leczenia metodą biologiczną jeżeli tak to gdzie ?
Pozdrawiam
Witaj Kokoks :)
Leczenie biologiczne jest obostrzone pewnymi wymogami. Trzeba najpierw przejść inne "ścieżki"/metody leczenia aby się nań zakwalifikować. No i najważniejsze - trzeba mieć zmiany powyżej 18 PASI http://luszczyca.org.pl/p2/forum/index. ... topic=7597 czyli bardzo rozległe.
Leczenie tą formą prowadzą szpitale kliniczne - zalezy gdzie mieszkasz.

Istnieje również możliwość zakwalifikowania się na takowe leczenie w ramach metod badawczych czyli robisz za "królika doświadczalnego". Zakwalifikowanie na tę formę też jest obciążone pewnymi wymogami producenta, niemniej jest ono łatwiejsze - wymogi są mniejsze.