W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 Adzia
Basieńka44 pisze: Nie masz problemu z wizytami w WC??
U mnie "łuka " jak ja to mówię to nie jedyna choroba. Mam nadżerkę,wrzody na jelitach i w żołądku,ciągłe biegunki które teraz ciut ustają to norma u mnie.Nie przyswaja mi się żelazo tylko i wyłącznie podane dożylnie ,przez to mam anemie,choruję na nadciśnienie,układ immunologiczny mi zgłupiał no to by było na tyle :speechless:
 Basieńka44
Więc od tego powinnaś zacząć nie poradzisz sobie z łuszczycą dokąd nie doprowadzisz do porządku jelit
Na początek proponuje zrezygnować z mącznych,nabiału,i słodkości.
Wierz mi da się bez tego żyć.
Awatar użytkownika
 szater
przy zapaleniu jelita ,przy wrzodach należy spożywać białe pieczywo, tj. chleb i bułki pszenne, sucharki, makaron drobny, kaszę pszenną i ryż. Niezalecane jest spożywanie pieczywa razowego, grubych makaronów i grubych kasz.

Każda choroba jest inna i nie wszystko da sie wykluczyc przy pewnego rodzaju chorobach.Jelita to faktycznie trudna sprawa i nie ma zadnej pewnosci co i kiedy zaszkodzi.Sama walcze z jelitem nadwrazliwym i wiem o czym piszesz.Wykluczenie jasnego pieczywa pogorszyło jedynie sprawe,słodkosci nie jem. Walka z chorobą jelit to ciagła walka,zrozumie tylko ten co sam przechodzi....niekonczace sie biegunki :P
 Basieńka44
No jeśli ktoś chce tylko walczyć wolny wybór
jak chce podleczyć/zaleczyć powinien jednak mączne jakiekolwiek wykluczyć
to też wolny wybór
 Adzia
Basieńka44 pisze:No jeśli ktoś chce tylko walczyć wolny wybór
jak chce podleczyć/zaleczyć powinien jednak mączne jakiekolwiek wykluczyć
to też wolny wybór
Jestem pod stałą kontrolą lekarzy.Co dwa miesiące szpital.Nie napisałam,że jem mączne produkty.Teraz jedynie tydzień jadłam ponieważ miałam badania na celiaklie.
Zadzwoniłam do firmy,która sprzedaje kremy ,szampony na łukę i poprosiłam o przesłanie próbek.Jakie było moje zdziwienie kiedy dzisiaj dostałam przesyłkę z kremem i szamponem. Paraderm urea30 się nazywa krem z 30 % mocznikiem.Może ktoś z Was używał? Posmarowałam dłonie i piety i jestem zadowolona. Nie zostawia tłustej warstwy na skórze.Dam znać po kilku dniach stosowania jakie są efekty.
 Basieńka44
A ja nie pisałam tego do ciebie :notguilty:
Awatar użytkownika
 szater
Adzia nie przejmuj sie ktos kto nie ma na prawde problemów z jelitami nie ma pojecia co przechodzisz i jak wyglada....walka :P że pomimo zaleczenia trzeba walczyc cały czas :annoyed: bo efekty sa chwilowe a nie dane na całe życie.
Paraderm stosowałam i tez byłam zadowolona,z szamponu bardziej mój mąz,ja niekoniecznie ideę na dziegcie :geek: polecam ci też preparaty firmy Cerko :D
 Basieńka44
A co jak ktoś miał problem i go już nie ma, nie może się wypowiadać bo gada nieprawdę :D
No bo............ przecież trza się leczyć ale boże bron wyleczyć :notguilty: toć to bezczelność jakich mało :D
Awatar użytkownika
 henia
Basieńka44 pisze:A co jak ktoś miał problem i go już nie ma, nie może się wypowiadać bo gada nieprawdę :D
No bo............ przecież trza się leczyć ale boże bron wyleczyć :notguilty: toć to bezczelność jakich mało :D
Nie, Basiu. Jak najbardziej trzeba opisywać drogę swojej walki a tym bardziej, drogę wygraną. Zawsze będzie to wskazówka dla szukających. Ale tylko wskazówką.
Dlatego zawsze należy pamiętać i zaznaczać, że - to moja droga i ona się u mnie sprawdziła, co nie znaczy, że sprawdzi się i u ciebie.
Każde inne stanowisko, w moim odbiorze, jest demagogią. Pozdrawiam :)
 Adzia
Witam ponownie w tym Nowym Roku życząc wszystkiego Najlepszego i siły w walce z łuszczyca.
Jestem po 2 odwiedzinach szpitala gdzie miałam naświetlanie całego ciała i smarowanie maściami trochę to pomogło ale nie na długo.Nie dałam sobie dać sterydów.Porozmawiałam z Ordynatorem i poprosiła o maści bez sterydów o dziwo nie było większego problemu.
W tym roku na jednej ze stron znalazłam firmę,która specjalizuje się w kosmetykach z zawartością oleju konopnego.Ja zamówiłam takie kosmetyki i jak na razie odpukać efekt jest super.Bardzo dobrze nawilża skórę,nie zostawia tłustego śladu.Delikatnie pachnie. Rano kiedy wstaję nie mam już tak suchych dłoni,że ruszać nimi nie umiem.

Zamówiłam między innymi takie serum do twarzy i dłoni :

Serum z olejem z konopi INDIA powstało z myślą o szybkiej i efektywnej regeneracji suchej skóry twarzy i dłoni. Właściwości głównego składnika gwarantują intensywne nawilżenie i dostarczenie składników odżywczych w idealnych proporcjach. Substancje dodatkowe wzmacniają działanie serum, pobudzając odbudowę naskórka i korygując niedoskonałości.

Olej z konopi - działa łagodząco na podrażnioną skórę i przyśpiesza jej regenerację;
Aloe vera - łagodzi podrażnienia oraz regeneruje;
D-panthenol - działa nawilżająco;
Witamina E - chroni naskórek i regeneruje włókna kolagenowe, zmiękcza i wygładza powierzchnię skóry.

Podaję linka do strony ( nie jestem żadnym właścicielem tej firmy,ani rodzina właściciela jestem po prostu klientką,która wypróbowała i na razie jestem zadowolona z efektów)
http://www.indiacosmetics.pl/