- 9 sty 2016, o 15:05
Witam wszystkim! Mam 28 lat i od kilku lat ciepie na łuszczycę. Początkowo był to stan łagodny ( miałam łuski tylko na skórze głowy), jednak z czasem zaczął nabierać tempa. Teraz łuski pojawiają mi się na twarzy (czoło, brwi, powieki, nos), w okolicach uszu,na ramieniu i w miejscach bikini. Mam o tyle dobrze, że łuska znika, pojawia mi sie raz w tygodniu i trzyma przez około 3 dni, czasem dłużej, czasem krócej. Mam do Was kilka pytań, w związku z tym, że dopiero zaczęłam się interesować tym tematem i chciałabym coś zmienić. Będę wdzięczna za pomoc.
1. Zauważyłam od pewnego czasu, że moja skóra twarzy jest bardzo sucha. Nawet te okolice, które nie są dotknięte łuszczycą. Czy to normalne? Jak z tym walczyć?
2. Od jakiegoś czasu czuje ból w kolanie i czasem barku, czy to może być powiązane z łuszczycą?
1. Zauważyłam od pewnego czasu, że moja skóra twarzy jest bardzo sucha. Nawet te okolice, które nie są dotknięte łuszczycą. Czy to normalne? Jak z tym walczyć?
2. Od jakiegoś czasu czuje ból w kolanie i czasem barku, czy to może być powiązane z łuszczycą?