Mam zmiany w miejscach intymnych, niedawno pojawiły się. Wiem,że nie moge tam stosować maści robionych bo są zbyć silne na tą delikatną skórę. Poradźcie mi coś
Z miejscami intymnymi trzeba delikatnie. Natłuszczaj i nawilżaj te miejsca bardzo często - mi czasami samo nawilżanie pomagało. Zależy jeszcze jak masz duże zmiany. Co do maści to można je rozrobić np. z wazeliną i mają wtedy słabsze stężenie czynnika aktywnego. A co na to Twój lekarz?
cloctrimazolum i linomag też nawilżają i są całkiem bezpieczne do takich miejsc. jeśli chodzi o sudocrem to może on nawet lekko wysuszać ale za to świetnie łagodzi świąd. polecam też alantavit, kosztuje grosze i jest delikatny. a jeśli masz łuskę to najlepsza do jej likwidacji jest zwykła wazelina lub linomag, oba tłuste
...i tu całkowicie sie zgadzam z Puma....co prawda co łuszczyk to inne doswiadczenia ale cloctrimazolum i linomag sa wymieniane jako najskuteczniejsze
Akurat w tej kwestii to ja teoretyk jestem
Wczoraj kupiłam Alantan i już dziś rano wyglądało to lepiej. W nocy co najważniejsze nie swędziało a to już coś. Clotrimazolum też mam w swojej apteczce i nie omieszkam wypróbować