Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
 studentka
Cześć, piszę pracę magisterską z zakresu psychologii stresu, badam osoby walczące z łuszczycą. Jakiś czas temu zamieszczałam tu link do mojej ankiety, odpowiedziało parę osób za co serdecznie dziękuję. Brakuje mi jeszcze kilku respondentów więc jeśli ktoś z Was dysponuje 20 minutami czasu i dobrymi chęciami to proszę o pomoc :)
link do ankiety:

https://www.survio.com/survey/d/N5E7A7L0I9E1I8J9G
będę bardzo wdzięczna za każdą pomoc :)
Awatar użytkownika
 StainMan
Może to co napiszę będzie głupie, ale mnie to osobiście bardzo dotyka. Mam dość wszelkiego rodzaju ankiet, które się tu pojawiają. Czuję się jak wynaturzenie, które jest świetnym obiektem badań dla studenciaków, którzy zbierają materiały do swoich magisterek, aby potem móc rozprawiać dla szanownego grona doktorków o "obiektach". Nigdy nie zapomnę, kiedy "lekarz" przyprowadził do mnie trójkę praktykantów, aby im pokazać jak wygląda człowiek z łuszczycą. Nie zapomnę ich przerażenia i obrzydzenia w oczach. A na koniec "lekarka" pozwoliła im mnie pomacać, a jedna z przyszłych lekarzy przetarła demonstracyjnie dłonie. Pewnie mój wywód jest bezsensowny, bo ktoś powie, że "jak nie chcesz to nie bierz udziału w ankiecie", ale osobiście wolałbym, żeby to była taka ankieta, gdzie zebrane informacje zostaną wykorzystane do poprawy jakości naszego życia i zdrowia, a nie do pracy magisterskiej!