Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 rumianek777
Skupmy się może na tym co napisała goha9229.
goha9229 pisze:Co to metabolitu 25 (OH) d3 to robiłam niedawno to badanie (swoją drogą wyszło jakieś 30 zł), wynik mam 29 ( przy czym norma jest od 30) i takim oto sposobem kolejny pomysł na znalezienie przyczyny tego świństwa upadł, bo poziom wit. d3 mam nawet dobry a wysyp od stop do głów. Fuuj. Tyle o tym badaniu... :P
Skąd biorą się wszystkie normy,poziomy i parametry tego co mamy,lub powinniśmy mieć w organizmie ...
Skąd wiadomo ile nasz organizm potrzebuje wit D,by nas chronic przed chorobami, skoro każdy jest indywidualnościa ...

goha9229 zrobiła sobie badanie i jest to spory sukces bo przynajmniej wie ile ma witaminy ...
poziom to 29ng/ml , nie wiem tylko skąd to zadowolenie skoro to niedobór i jedziesz na oparach :) ... a co jeżeli organizm potrzebuje np 80ng/ml dla zdrowego funkcjonowania... dlaczego nie podnosimy sobie poziomu do 80 albo 90ng/ml...zapewne nikt nam nie powiedział,że można, po za tym jak to zrobic...boimy sie bo normy nie pozwalają. Ja jestem innego zdania,a mój poziom wit D3 chce podnieść do 120ng/ml ... bo 29 to niedobór i to spory tym bardziej jeżeli dodatkowo walczymy z chorobami np z Ł :)
Ważne jest to,że wit D trudno przedawkowac
mam nadzieje ze osoby które brały wit D bądź mają taki zamiar wiedzą ,że koniecznością jest przyjmowanie również wit K2-MK7 w odpowiedniej proporcji i tłuszczy najlepiej NNKT
Postaram się też wrzucić zdjęcia pierwszych moich efektów bez stosowania żadnej chemii sterydów itp mimo że to krępujące dla mnie...
Pamiętajmy leczmy przyczyny chorób a nie ich objawy i skutki !
 goha9229
Powiedz mi rumianku777 w jaki sposób chcesz podnieść poziom tej witaminy aż do 120? Rozumiem, że pewnie przyjmowanie tabletek z wit D, tylko że podobno nie można ich zażywać w takim okresie jaki nadchodzi właśnie, czyli słońce, lato itp :). I mógłbyś wyjaśnić w jakim celu trzeba dodatkowo zażywać te wit. K2-MK7? :)
EDIT: czytam sobie właśnie o tej wit K2 i jest tam informacja, że jej niedobór może powodować krwawienia. A przy ostatnim katarze jaki miałam, potrafiła mi się lać krew z nosa 6 razy dziennie. Problemy z krwawiącymi dziąsłami też miałam, ale przeszły po zastosowaniu specjalnej pasty. Więc rumianek777 myślisz, że to ma u mnie jakiś związek z tą witaminą? Bo widać że jesteś zorientowany :)
Awatar użytkownika
 antonia
Ja już wspominałam na tym forum kilka razy, że bez względu na pogodę przyjmuję sporą ilość witaminy D3 (nie mylić z wit.D), nie żyjemy w upalnych strefach klimatycznych , i poniżej 40 000 IE dziennie trudno ją przedawkować. Poza tym w każdym kraju są inne normy, lekarze na całym świecie nie są zgodni co do granicy pułapu tej witaminy.
Trzeba jeszcze pamiętać, że ta witamina jest rozpuszczalna jedynie w tłuszczach, tak więc najlepiej przyjmować ją wraz z posiłkami i tłuszczem. Do tego niezbędne jest przyjmowanie wit.K2-MK7
Więcej informacji:
http://www.sklep-naturalna-medycyna.com ... s_produktu
 rumianek777
Oczywiście antonia ma wielka rację :)
Pozostaje tylko pytanie czemu witamina K2-MK7 jest tak bardzo niezbędna i co ma w takim razie wapń z tym wszystkim wspolnego ... otóż ma się i to dużo ponieważ suplementacja wit D3 bez K2 może nam bardziej zaszkodzić niż pomoc,a przekładając na bardziej zrozumiały język wygląda to tak ...

Suplementacja wit D3 sprzyja dużemu przyswajaniu wapnia,a jak wiadomo w naszym pożywieniu jest go sporo tym bardziej , ze dodawany jest on również sztucznie do tego co zjadamy ...
Wapń, ktory znalazł się w organizmie nagle nie wie co ma ze sobą zrobić , wędruje szukając drogi do kości i zębów,ale znaleźć nie może ,wiec odkłada się w żyłach i organach z czasem powodujac tragiczne skutki,( miaźdzyca ,zwapnienia , osteoporoza i cala reszta smutku) a wszystko przez brak witaminy K2 ponieważ Wit K2 odgrywa pierwszoplanową rolę , potrafi bowiem obudzic uśpione w organizmie enzymy, ktore biora wapń za rękę i prowadza do domu czyli do kości :)

Ostatnio dowiedziałem się ,że jedna kobieta cierpiąca na osteoporozę latami suplementowala się wit D3 i Wapniem mimo że dużo wapnia mamy w pożywieniu i dużo rzeczy jest nim wzbogacone do tego suplementacja jeszcze dodatkowym wapniem i Wit D3 po której przyswajał się super
i wszystko to bez K2 :( oprócz tego że kości po latach stały się bardziej łamliwe zamiast mocne to kobiete dopadła masa innych schorzeń przez tony wapnia zalegającego wszędzie,tylko nie w kościach ... a przecież takich przypadków są tysiące i to jest nasza tragedia.
...I nie wierzcie,że miażdżycę powoduje spozywanie tłuszczy pochodzenia zwierzęcego i wysoki poziom cholesterolu bo to bzdura ... w płytce miaźdzycowej nie ma tłuszczy nasyconych.
...a wszystko zaczyna się w zołdku wiec o niego też zadbajmy :)

goha9229 leci Ci krew z nosa, wiec powodów może być kilka ,mi też kiedyś czesto leciała ... mozna podejrzewać,że jesteś osobą przemeczoną ... kiedy mamy niedobory czujemy się zmęczeni organizm chce dużo snu lecz nie zawsze możemy spać tyle ile chcemy a jak nawet śpimy to i tak za mało bo witamin wciąż mało wtedy wzrasta nam ciśnienie krwi a tym samym może polecieć krew z nosa gdzie naczynia krwionośne są słabe ... często osobą cierpiącym na nadciśnienie leci krew z nosa a nawet z uszu organizm daje znak że jest cos nie tak.... może spróbuj się troche wzmocnić, uzupełnij niedobory ... podnieś sobie ten poziom wit D3 kup kwas askorbinowy (witamina C ) pamiętaj o kolagenie bo to dzięki niemu mamy mocne żyły i chrząstki stawowe... to na nim zbudowane są nasze kości i w ogóle ze jesteśmy w jednym kawałku zawdzięczamy kolagenowi :) najlepsze jego źródła to nóżki wieprzowe kurze łapki , podroby przede wszystkim salceson kto nie lubi niech się zmusi bo można go uzupełnić w tak prosty sposób i do tego wszystkiego dodaj olej lniany i słonecznikowy tloczone na zimno z nimi lacz witaminę D3 i K2-MK7 To Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe omega 3 i 6 ktorych organizm sam nie jest w stanie wytworzyc tak jak w przypadku kwasu omega 9 ktory jest w oliwie z oliwek i z powodzeniem produkuje sobie go sam ;) Oprócz tego oleje te zawierają duże ilości witaminy A i E,które spełniają inne wazne funkcje ... dobra kończę i mam nadzieje ze nic nie pomyliłem :)