- 27 maja 2015, o 17:04
Skupmy się może na tym co napisała goha9229.
Skąd wiadomo ile nasz organizm potrzebuje wit D,by nas chronic przed chorobami, skoro każdy jest indywidualnościa ...
goha9229 zrobiła sobie badanie i jest to spory sukces bo przynajmniej wie ile ma witaminy ...
poziom to 29ng/ml , nie wiem tylko skąd to zadowolenie skoro to niedobór i jedziesz na oparach
... a co jeżeli organizm potrzebuje np 80ng/ml dla zdrowego funkcjonowania... dlaczego nie podnosimy sobie poziomu do 80 albo 90ng/ml...zapewne nikt nam nie powiedział,że można, po za tym jak to zrobic...boimy sie bo normy nie pozwalają. Ja jestem innego zdania,a mój poziom wit D3 chce podnieść do 120ng/ml ... bo 29 to niedobór i to spory tym bardziej jeżeli dodatkowo walczymy z chorobami np z Ł 
Ważne jest to,że wit D trudno przedawkowac
mam nadzieje ze osoby które brały wit D bądź mają taki zamiar wiedzą ,że koniecznością jest przyjmowanie również wit K2-MK7 w odpowiedniej proporcji i tłuszczy najlepiej NNKT
Postaram się też wrzucić zdjęcia pierwszych moich efektów bez stosowania żadnej chemii sterydów itp mimo że to krępujące dla mnie...
Pamiętajmy leczmy przyczyny chorób a nie ich objawy i skutki !
goha9229 pisze:Co to metabolitu 25 (OH) d3 to robiłam niedawno to badanie (swoją drogą wyszło jakieś 30 zł), wynik mam 29 ( przy czym norma jest od 30) i takim oto sposobem kolejny pomysł na znalezienie przyczyny tego świństwa upadł, bo poziom wit. d3 mam nawet dobry a wysyp od stop do głów. Fuuj. Tyle o tym badaniu...Skąd biorą się wszystkie normy,poziomy i parametry tego co mamy,lub powinniśmy mieć w organizmie ...
Skąd wiadomo ile nasz organizm potrzebuje wit D,by nas chronic przed chorobami, skoro każdy jest indywidualnościa ...
goha9229 zrobiła sobie badanie i jest to spory sukces bo przynajmniej wie ile ma witaminy ...
poziom to 29ng/ml , nie wiem tylko skąd to zadowolenie skoro to niedobór i jedziesz na oparach

Ważne jest to,że wit D trudno przedawkowac
mam nadzieje ze osoby które brały wit D bądź mają taki zamiar wiedzą ,że koniecznością jest przyjmowanie również wit K2-MK7 w odpowiedniej proporcji i tłuszczy najlepiej NNKT
Postaram się też wrzucić zdjęcia pierwszych moich efektów bez stosowania żadnej chemii sterydów itp mimo że to krępujące dla mnie...
Pamiętajmy leczmy przyczyny chorób a nie ich objawy i skutki !
"Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć "