Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 Basieńka44
Witaj
a czym natłuszczałeś skórę głowy przy tym???????????????
exorex wysusza trzeba bardzo dobrze nawilżać
 zosia80
To może ja też dodam swoje pięć groszy ;) U mnie Exorex na ciało działa rewelacyjnie, natomiast gdy posmarowałam nim głowę, to strasznie mnie bolała. Czy ktoś też tak miał?
 meggi77
A ja się właśnie zalamalam. Kazalam znajomej w Anglii kupić exorex krem. No i kupiła 2 tubki. A tu czytam ze on tylko nawilża :(:( Załamana totalnie
Awatar użytkownika
 antonia
No, Marzenko, chyba źle przeczytałaś, exorex bardzo wysusza skórę, ok. pół godziny po posmarowaniu się nim koniecznie trzeba nawilżyć ciało i nawilżać jak najczęściej. Jak już go masz to wypróbuj, może Ci pomoże. :)
Awatar użytkownika
 Paweł
Dobrze Meggi pisze. Bo Exorex krem nie ma dziegciu. Tylko Exorex Lotion ma dziegieć. Cała reszta to nawilżacze. Wcześniej w tym wątku byłą o tym mowa.
Awatar użytkownika
 antonia
Och, to ja nie doczytałam, że chodzi o krem, bardzo przepraszam za wprowadzenie w błąd :)
 meggi77
Nooo i się walnęłam z tym kremem;p Bedę miała angielski nawilżacz heh;p
 Monalisa
Cześć,
Exorex stosuję od 2 miesięcy, poprawa była już po 2 tygodniach. Na przedramionach i łokciach łuszczyca zniknęła ale po plamach pozostały mi przebarwienia (ciemne, trochę podobne do siniaków). Czy też tak mieliście? Czy przebarwienia znikną?
Pozdrowienia
 Monalisa
Zapomniałabym - jeszcze jedno, czy ktoś z was opalał się na słońcu w trakcie stosowania Exorexu lub chodził na soalrium?

Słońce zawsze na mnie dobrze działało ale w ulotce piszą: "Coal tar enhances photosensitivity of the skin, and exposure to direct sunlight after application of Exorex should be avoided". Dlatego zastanawiam się na ile czasu warto odstawić Exorex przed wyjściem na mocne słońce a może wystarczy nie smarować się tego dnia?

Dajcie znać! Ściskam wiosennie!
Awatar użytkownika
 henia
Jedyną zasadą, jest zmyć lek przed opalankiem. Resztę musisz sprawdzić sama, mnie w tym roku ani po exorexe ani po proderminie słoneczko nie parzyło. Niemniej pamietam i taki rok, kiedy podczas leczenia się delatarem, byłam ostro poparzona przez słoneczko. Jedynym plusem tamtych kąpieli slonecznych, było... cofniecie się zmian.

Łączenie leczenia dziegciami w połączeniu z naświetlaniem, jest normą w sensie prawidłem w leczeniu szpitalnym.

Także niestety ale musisz sprawdzić na sobie, to połączenie - dziegcie i słoneczko. Powodzenia
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19