Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 pawxi
witam wszystkich forumowiczow.jestem tu nowy i nie wiem czy w dobrym dziale umiescilem moje pytanie.mianowicie chodzi mi o problem luszczycy.mam 27 lat.od konca listopada ujawnila mi sie choroba,najpierw na brzuchu potem plecy i szczegolnie dolna czesc plecow a potem takze nogi,i do dzis mam problem bo jak posmaruje robiona mascia to plamy znikaja ale znow sie nawraca i swedzi skora i robi sie w innych miejscach.zastanawiam sie czy organizm z czasem sie nie uodparnia od tych masci?najgorsze te swedzenie ale jak posmaruje to ustepuje,nie pije alkoholu ani ostrych rzeczy nie jem.moze cos doradzicie co moge sprobowac wziac ?z gory dziekuje za opinie i rady.pozdrawiam
 pawxi
moze doradzicie mi jakis domowy sposob?co jesc czego nie jesc? bo chce pozbyc sie swedzenia ktore raz sie nasila potem ustepuje
Awatar użytkownika
 szater
nic nie piszesz dokładnie o leczeniu,jakie masci stosujesz? leczysz czy tylko sciągasz łuske? zmiany swedza gdzy sa wysuszone wiec trzeba je nawilzac i natłuszczac,dobrze robia kapielle w sodzie oczyszczonej,w soli z dodatkiem oleju.Swedzenie to jeden z elementów choroby,nie zawsze pomagaja wspomagacze czasem trzeba aby zobaczył to lekarz i zaordynował farmakologie.Trudno mi sie odniesc do leczenia i cokolwiek podpowiedziec gdyz nie mam pojecia co stosujesz i jak długo. :notguilty:

Co do diety...no cóz ilu ludzi tyle opinii i pomysłów,jedni sa inni nie dietozalleżni,podobno najlepsza jest dieta sródziemnomorska ale znam osobe ,która jest na niej cały czas bo lubi a wysypy sa,musisz obserwwac swój organizm i prowadzic notatki,co ci pobudza zmiany,powoduje wysypy a eliminacja jakich produktów wspomoze leczenie.Sama dieta nie da sie załatwic łuszczycy.Z biegiem czasu nabierzesz doswiadczenia w obsłudze swojej łuszczycy. :D
 pawxi
Stosuje masc robiona z dodatkiem dermovate.smaruje tez mascia Squamax i tez nic juz od początku grudnia.tam masc robiona ďobra na krotki okres bo sie potraci a za chwilę znów sie pojawia i zaczyna swedziec