Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
To lek generyczny Daivobetu(Dovobetu) :P
sadze ,że zle go stosujesz...po prostu nagle przerywasz smarowanie i....dlatego tak szybko powraca.Spróbuj wycofywac sie powoli a w zamian zastosowac cos z szamponów dziegciowych,wydłuży okres remisji i nie trzeba bedzie tak czesto wracac do zelu .
Mam na imie Marta i na luszczyce choruje od 11 lat. Glownie mam ja na skorze glowy. W tym roku , a wlasciwie po przeczytaniu tego forum postanowilam cos z tym zrobic . Probowalam roznych metod zazwyczaj byly to masci. Kiedy trafilam na to forum mialam nadzieje na to ze moj problem na jakis czas zniknie. Spisalam nazwe tego zelu XAMIOL i poszlam do dermatologa, ta natomiast nie chciala przepisac mi tego leku gdyz uznala ze go nie zna. Przepisala mi cos innego . Wzielam te recepte i poszlam do apteki tam bez problemu zamienilam sobie ten lek na Xamiol zel. Po trzecim dniu zastosowania mam czysta glowe. Nie moglam w to uwierzyc ze to naprawde zadzialalo. Bardzo dziekuje tym ktorzy poinformowali o tym leku. Odezwe sie za jakis czas i powiem co u mnie.
Potwierdzam lek ZAMIOL ZEL jest fantastyczny . :D
marta1309 pisze:Dzis wybieram sie do lekarza zeby utrzec jej nosa, udowodnie ze ten lek czyni cuda
Martusiu, ciężko Ci będzie coś udowodnić, bo ten lek jak każdy inny ze sterydem może zadziałać bardzo szybko, jak w Twoim przypadku, ale też przeważnie tak jest, że po pewnym, czasem nawet bardzo krótkim okresie po sterydach następuje wzmocniony wysyp wykwitów. Tak więc lepiej sobie spokojnie z panią doktor porozmawiać, bo może się sytuacja odwrócić i to pani doktor utrze Ci noska. :*

Obs!
Lek Xamiol zawiera lek sterydowy o silnym działaniu (betametazon)
Ja uważam, że sterydy to ostateczność, gdy się nie ma wielkich i trudnych do opanowania zmian to lepiej ich nie używać. Jeśli już zachodzi taka konieczność, to trzeba to robić ostrożnie i z rozsądkiem, wtedy remisje też będą dłuższe. :)