Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 antonia
Basieńka44 pisze:Musisz się liczyć z tym że po glistniku może wystąpić zaostrzenie tak działają zioła a glistnik to dość silne zioło.
Zaczerwienienie, nie znaczy zaostrzenie. Zioła leczą, glistnik przy AZS jest sprawdzony i bardzo pomocny, jest nadzieja, że w przyadku łuszczycy u dziecka również dobrze się sprawdzi. Z pewnością pomaga na świąd. Zawsze można spróbować na jednej małej zmianie jak dziecko reaguje.
Wymienione kąpiele są pmocne ale niczego nie leczą, nawilżają i oczyszczają skórę pod leczenie. Jeżeli dziecko ma być smarowane po całej skórze maścią, to lepiej oleju do kąpieli już nie dodawać. Nie wycierać do sucha ręcznikiem wystarczy otulić na chwilę i od razu smarować. Na wilgotne ciało maści lepiej się wchłaniają.
Zaczerwienienie, nie znaczy zaostrzenie
Ty to wiesz ja to wiem nie każdy jednak ten objaw tak odbiera
nie napisała przecież że nie leczy ja zrobiłam sobie wyciąg olejowy z glistnika.
Jak stan jest ostry lepiej go załagodzić w kąpielach moim zdaniem twoje może i musi być inne.
Awatar użytkownika
 antonia
[="szater"]Takie malenstwo musi byc pod opieka lekarza i naprawde prosze zaufac,nie ma pani wyjscia.Na chwile obecną nie stosuje sie już nadmiernie sterydów,troszke to inaczej wygląda jak pare lat temu,proszę wiec nie sugerowac sie opiniami z neta czy poradami wójka Google dla dobra swojego malucha prosze poszukac dobrego dermatologa dzieciecego lub postarac sie dotrzec do profesora Kaszuby w Łodzi,on jako jedyny w Polsce ma najdłuższy staż w leczeniu łuszczycy u dzieci.
Bardzo rozsądna porada, do której warto się zastosować, wszystkie inne to tylko zastępczo, tymczasowo, do czasu konsultacji z dermatologiem. Powinno się także informować lekarza o wszelkich domowych sposobach leczenia w celu wyeliminowania ewentualnych błędów.