Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Chodziło mi o to, że zamiast wyleczyć łuszczycę, zaogniło ją tak bardzo jak nigdy przedtem.
Zawsze miewałem na głowie kilka maksymalnie plamek średnicy 1-2cm, a po sterydach miałem ich kilkadziesiąt!
O skutkach ubocznych maści sterydowych można przeczytać tutaj: http://ammaterialy.w.interia.pl/derm/ppks.pdf

Cocois w aptece odtworzono mi, ale to nie ten sam Cocois co z apteki, dziwnie twardy, i za mocno czarny, po wysmarowaniu skóry głowy wyglądałem jak gdybym posmarował się sadzą z tłuszczem :)
Oryginał był jak krem, lepiej się wchłaniał i nie brudził aż tak.
gutek pisze:[...]
Oryginał był jak krem, lepiej się wchłaniał i nie brudził aż tak.
Może na przyszłość zrezygnuj z ktorejs z parafin i daj eucerynę jako "podkład"?
Gosiaczek gdzieś tu opisuje swoje doświadczenia w leczeniu łebka proderminą na eucyrynie, może zerknij? :)
Jak to działa?
idę z tym składem do apteki i oni mi to robią??

Za Cocois®:
Rp.
Pix Litanthracis 12,0
Sulfur ppt. 4,0
Acidum salicylicum 2,0
Glycerolum 5,0
Oleum Ricini 7,0
Paraffinum solidum 20,0
Paraffinum liquidum 10,0
Vaselinum album ad 100,0
M.f. ung.

Też bardzo mi zależy na cocois - zawsze mi pomaga.
Tak, z tym że bez recepty jak to ktoś napisał będzie kosztować kilkadziesiąt złociszy, a na receptę niecałe 10zł
No i musisz znaleźć aptekę, która ma wszystkie składniki, najlepiej sieć aptek, czyli "Nowa farmacja", "Cefarm" itp. czasami jak czegoś nie mają, to musisz czekać kilka dni zanim sprowadzą brakujący składnik.