Jeśli znalazłeś(aś) w Internecie ciekawy artykuł, stronkę, nowinkę czy jakąkolwiek informację związaną z łuszczycą, poinformuj innych forumowiczów o tym tutaj.
Awatar użytkownika
 henia
Basieńka44 pisze:[...]wyciągnąć własne wnioski
Przeczytałam, i chyba nie umiem wnioskować :notguilty:
Awatar użytkownika
 henia
Hmmm...wszystko rozumiem, tylko nie mogę znaleźć tych wniosków, co to je zalecasz :D
Awatar użytkownika
 szater
Wydaje mi sie że deczko sie różni stan jelit naszych a dzieci z hospicjum,czyli leczonych onkologicznie taka ioscia cytostatyków ,że normalnie nikt takich zestwów nie stosuje.

Po dokładnej lekturze podanego materiału,niekoniecznie wiem jakie wnioski mam wyciągnąc :notguilty: sytuacja całkowicie mnie nie dotyczy.Nadinterpretacja tez nie służy dobremu samopoczuciu a to u nas bardzo wazne. :)
Stan jelit dzieci nie tylko w hospicjum różni się od jelit dorosłych :notguilty:
Pokazuje to jednak jak uszkodzenie jelit przez leki wpływa na cały organizm dziecko to mały człowiek a niestety dzieci od pierwszych chwil życia szpikowane są chemią czy to w szczepionkach czy antybiotykach
Awatar użytkownika
 szater
Wszystkie organy nasze wykorzystywane do funkcjonowania organizmu ulegaja zniszczeniu przez okres życia.W podanym artukule chodzi o specyfike uszkodzen jelit u dzieci leczonych onkologicznie.jest to specyfika leczenia onkologicznego,nie ma to jednak przełozenia na nasze zycie i wniosków z tego wyciągnąć sie nie da,przynajmnej dla naszej choroby.
Każdy lek wprowadza zaburzenia pracy przewodu pokarmowego wiec logiczne jest stosowanie go ostroznie i z rozsądkiem,chemioterapie i radioterapia to jednak zupełnie inna bajka niż leczenie antybiotykami.Dlatego wniosków z w/w pracy dla siebie nie jestem w stanie wyciągnąć. :notguilty: