W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 hellokotkux33
witam . mam 17 lat . jestem chora od 12 ... na poczatku bylo ok ale po 5 latach moja choroba w ogole przestała taka jakby istniec dla moich rodziców . w ogole nie przejmuja sie tym ze cierpie nie chce mi pomoc w niczym ... jak mam sama sobie z tym poradzic ? idzie lato chce nie miec juz tych krost . ;/ czy ktos zna moze jakies skuteczne niedrogie lekarstwo ... tylko nie masci robione bo nie pomagaja mi teraz ... ;/ moga być tez jakieś zioła bo mam tak struty organizm ... ;/
Awatar użytkownika
 Paweł
Witaj na forum,

Nieładnie ze strony rodziców... bardzo... Bo skoro nie masz oparcia w najbliższych, to gdzie masz go szukać? Na szczęście dołączyłaś do nas - tu dostaniesz nie tylko oparcie, ale także mam nadzieję wskazówki w leczeniu.

Hmmm możesz spróbować maści Cocois - tylko jest ostatnio ciężko dostępna. Jest ona na bazie dziegciu. Podobno skuteczny też jest Biocartalen do kupienia na stronie bioarp.pl. Nie testowałem, ale przymierzam się do niego.

Na odtruwanie organizmu możesz jeść ostropest plamisty.

Dodatkowo dobre mogą być zioła z nagietka, uczepu trójlistnego i fiołka trójbarwnego.
Awatar użytkownika
 puma
nie wiem jaki jest stan twojej skóry ale jeśli masz łuskę to najpierw musisz się jej pozbyć. dobra jest maść salicylowo -siarkowa, kosztuje 5 zł ale jest robiona na receptę. na forum podany jest jej skład, spisz sobie to receptę wydębisz od lekarza ogólnego, albo nawet w aptece uprosisz umieszanie bez recepty. na zlikwidowanie łuski pomaga też zwykła wazelina tylko dłużej to trwa.
jak już łuski nie będzie to ja ci jednak proponuję cygnolinę, znów robiona na receptę. do lata trochę jeszcze czasu zostało to zdąży zadziałać. piszesz, że masz umęczoną skórę to lepiej nie tykaj żadnych sterydów. cocoisu nie próbowałam ale opinie ma dobre. ja stosuję jeszcze baikaderm i dermovit a.
jeśli nie masz możliwości pójścia do lekarza to daj znać. mój lekarz ogólny wypisał mi stosy maści salicylowo-siarkowej i cygnoliny, a mój nadgorliwy mąż wszystko wykupił :D jeśli chcesz to mogę ci po jednym opakowaniu odstąpić, nieodpłatnie oczywiście.
 hellokotkux33
chodzę do lekarza ... ;/ ale jest coraz gorzej i te masci cygnoline i siarkowa znamna pamiec ale to nie pomaga mi a ja je kupuje za 1grosz w aptece ... jest o wiele taniej ;) tylko moja skóra tak sie juz chyba przyzwycziła do sterydów ze potrzbuje ich a nie chce dlatego szukam czego na bazie ziół bo nie chce sie juz truc ani nic .. zołądek mam tak zniszczony przez tabletki ze to szok ...
Awatar użytkownika
 szater
powiem tak...sytuacja jest jaka jest...znamy tylko twoją wersje...dla mnie to dziwne ale nie niemożliwe.Jeżeli jestes pod opieką lekarza specjalisty to on powinien podjac sie sprawdzenia nowej metody ,dzialającej na ciebie....sama piszesz ze jestes zmęczona sterydami i...no własnie oczekujesz ze my tutaj podamy ci gotowce ktore zadziałają natychmiast?Puma proponuje ci najrozsądniejsze rozwiązanie.Po sterydach bedzie ciezko,nawet powiem ....masakrycznie cięzko....proponuje porozmawiac szczerze z dermatologiem lub położyc sie na oddział....na wyjscie ze sterydow tylko jedno ....cygnolina....dziegci już praktycznie nie ma...a i one słabo po sterydach leczą....ciekawi mnie też ten żołądek od jakich leków tak zniszczony ...jezeli można....
 hellokotkux33
chodziłam na naświetlania ... przez kilka lat i brałam tabletki jakies tam ... nie pamietam nazwy ... podobno takie silne ze mozna po nich być bezplodnym i to własnie po nich sie tak mi zrobiło ...
Awatar użytkownika
 szater
no własnie nie tak dawno na bratnim naszym forum usiłowałam wytłumaczyc dlaczego w wiekszych osrodkach zaprzestano leczenia naswietleniami typu PUVA...gdyż skutki uboczne leku Geralen czy jego nowszego odpowiednika...rownie zabojczego OXSORALEN ...sa tragiczne...prawie mnie zlinczowano....a niestety takich osób jak Ty znam bardzo wiele....w twoim przypadku nalezałoby moze skontaktowac sie z rodzinnym i niech on spróbuje poprowadzic leczenie...napewno w gre wchodzi zmiana diety...na bardziej watrobowa,wzmocnienie pracy watroby poprzez Ostropest...masz kogos takiego kto moze dobrze cie poprowadzic?...aż wierzyc mi sie nie chce ze nie masz wsparcia w rodzicach....pomimo że podlegasz pod prawo karne,prokurator przestał nad toba trzymac reke...to jestes osobą niepełnoletnia....i to rodzice powinni pomoc ci wyjsc z zaistniałej sytuacji....nawet nie wiem gdzie mieszkasz.....jak konkretnie mozna ci pomóc??sciskam cieplutko :*
Awatar użytkownika
 amigo23
a ja w takich przypadkach jak nic nie pomaga... kupuję sobie maśćnagietkową. Widzę po niej widoczne efekty, a do tego jak nie chce się cały kleić i wiem, że nigdzie na miasto nie wychodzę, smaruję się zwykłą oliwką dla dzieci (Bambino) i jest git majonez. Tanio szybko i na temat!!! przecież o to chodzi, prawda??
Awatar użytkownika
 amigo23
ale jest bez recepty?? Już mnie krew zalewa jak mam się tułać po dermatologach, którzy doswiadczenia sobie na mnie robią, bo jakieś prace piszą!!!Jednego to tak [cenzura], że aż się popłakał. Biedactwo i żal do mnie miał, że musi przerwać badanie.... Powiedziałem mu, że albo zacznie za darmo mnie przyjmować i zacznie leczyć, albo wcale mnie nie zobaczy w gabinecie!!! Powiedział, że w życiu nie ma nic za darmo. To ja na to, żeby mi teraz oddał pieniądze za wykorzystanie mnie do swojej pracy i to bez mojej zgody. Zaczął wyć twierdząc że to dla dobra innych... A ja to co jestem?? Przedmiot? Moje dobro się nie liczy?
Mniejsza o to:)

Ludzie, znacie może maści bez recepty, które dają jakis porządany skutek?? i oczywiście nie drogo. Bede wdzieczny za kazda pomoc