Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
 ketmar
Znam ludzi co wyjeżdżają z łuszczycą do Islandii na błota wulkaniczne i przez jakiś czas krótszy czasem dłuższy następuje cofnięcie objawów.
Znam przypadek dziewczyny z łuszczycą która około dwa i pół roku temu zastosowała kurację suplementową i wspomaganie zewnętrzne. Po około 2-3 miesięcy systematyki łuszczyca się cofnęła. Po roku przestała brać suplementy to po miesiącu zaczęły się pojawiać drobne zmiany łuszczycowe. Obecnie przez ostatnie 14 miesięcy suplementacji nie ma objawów łuszczycy. Nie wiem na jakie rodzaje choroby jest to skuteczne ale może pomóc.
Marek
Awatar użytkownika
 szater
też znam wiele osób ,które dieta i suplementacja ujarzmiły swoją łuszczyce,bez wyjazdów,kąpieli w MM czy islandzkiej wodzie....pewnie ze to kwestia pieniedzy,kto ma kasy jak lodu,może sobie pozwolic na takie wyjazdy,nie gwarantuja one jednak niczego,dlatego jak mozna zastapic wyjazd na MM za 20tys dla jednej osoby czyż nie lepiej i radosniej wyjechac 4osobowa rodzina na 14dni nad morze sródziemne? :surprised: sprawdziłam i wiem że warto.....ale oczywiscie każdy ma prawo działac w/g swojego pomysłu :notguilty:
Założyłem niepotrzebny temat skoro tu dajecie opinie o Tym że wyjazdy nad morze martwe działają... To podzielę się tym co znalazłem i nie za kosmiczną kwotę.

http://santiagotours.pl/offer_181_363.html

Biuro organizuje wyjazd do Izraela i w programie jest 6wizyt nad MM
Dzwoniłem z zapytaniem o cenę i koszt to 2400zł!! :surprised: Co najważniejsze biuro sprawdzone bo znajomi z nimi byli w zeszłym roku i bardzo zadowoleni. Ja mam nadzieje, że dostanę urlop bo w tej cenie to głupotą było by nie jechać.
Awatar użytkownika
 szater
link sie nie otwiera,wiec trudno sie ustosunkowac. Cena 2400zł za 6 wizyt? :nomnom: nie bardzo wiem co to znaczy wizyt?....albo sie jest nad MM albo nie...z dolotu to nie leczenie.Powiem moze tak 6wizyt ,cokolwiek to znaczy to zdecydowanie za mało aby uzyskac jakas konkretna remisje.Powiedzmy nawet te 7 dni ale przebywając w tzw.ruchu ciagłym...czyli cały dzien(przerwa na posiłki)kapiac sie i wysychając na słoncu...moze dac efekty,im wiecej czasu spedzi sie w wodzie tym lepiej ale wizyty....czyli wpadanie na kilka h....cos mi to niebardzo pasuje...no ale zalezy czego kto oczekuje....za owa cene masz spokojnie Egipt lub Tunezje na przedpłatach nawet na 14dni :notguilty: