Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 Crafi
Jestem Rafał, mam 25 lat. Na łuszczyce choruje od 20 lat.
Awatar użytkownika
 antonia
Witaj Rafał, masz niezły staż ;) Może zechcesz napisać jak sobie z tym radzisz? :)
 Crafi
Od paru lat sobie nie radze, niestety. Co roku przebywam w szpitalu w Toruniu na oddziale dermatologicznym. Pomaga, na pare miesiecy (lato), a na jesien mnie wysypuje.

Łuszczyca plackowata, głownie na nogach, łokciach, i skórze głowy, oraz na twarzy.

Ludzie z otoczenia, dziwili sie ze tak długo udawało mi sie "ukrywac" moją chorobe. Niestety od ok 3 lat, nie jestem juz w stanie, ale psychicznie nie przejmuje sie juz tym, tylko niewiem jak dlugo.

Moim marzeniem jest sie wyleczyc... Żyje z nadzieją że zniknie tak poprostu i nie wroci..
Awatar użytkownika
 antonia
Gdy się bardzo, bardzo o czymś marzy, to się spełnia, pod warunkiem, że marzeniom trzeba pomagać. Czytaj forum, próbuj pomagać sobie dobierając swój sposób leczenia i spełniaj chociaż częściowo swoje marzenia. Ja również kiedyś nie mogłam ukryć swojej choroby, bo miałam ją wszędzie i bardzo widoczną, dzisiaj mogę śmiało powiedzieć, że moje marzenia się spełniły, prawie wszystkie zmiany poznikały, od wielu lat zostało mi tylko parę kropek, które też czasami zaleczam. Do mojego sukcesu przyczyniło się to, że nauczyłam się systematyczności w pielęgnacji skóry i panowania nad negatywnymi emocjami, reszta to dobór leków i słońce. Życzę Ci spełnienia Twoich marzeń i wierzę, że Ci się uda.