W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 Aśka
Hej,
dawno mnie tutaj nie było i zawdzięczam to właśnie forumowiczom:-) Od roku trwa po raz pierwszy w moim życiu okres remisji łuszczycy na głowie! Niestety pojawiły się duże zmiany w uszach i po porodzie (styczeń 2014) w strefie intymnej. Musiałam też zakończyć karmienie bo nie dawałam rady z bólu (łuszczyca pojawiła się na skutkach i piersiach). Głowę rok temu wyleczyłam Cocoisem- czy próbować też uszy? I co z resztą ciała? Na razie tylko nawilżam maściami- nagietkową i z wit.A. Bardzo proszę o podpowiedzi w jakich wątkach szukać?! Wiem,że sporo informacji jest na forum,ale z braku czasu przy dwójce małych dzieci cudem udało mi się napisać tego posta:-)
Awatar użytkownika
 antonia
Jeśli cocois tak fajnie na Ciebie podziałał, to próbuj zaleczać się nim w dalszym ciągu, uszy i resztę ciała również :) i nie zapomnij o nawilżaniu. Na strefy intymne możesz spróbować cieniutką warstewką lekko wcierać krem hydrokortizon 1% przez kilka dni i zmywać naparem nagietkowym, potem stosować w dalszym ciągu kremy i maści nagietkowe.
Awatar użytkownika
 henia
Aśka pisze:)[...]Niestety pojawiły się duże zmiany w uszach i po porodzie (styczeń 2014) w strefie intymnej. Musiałam też zakończyć karmienie bo nie dawałam rady z bólu (łuszczyca pojawiła się na skutkach i piersiach). Głowę rok temu wyleczyłam Cocoisem- czy próbować też uszy? I co z resztą ciała?[...]
Do podpowiedzi Antoni - strefy intymne - to pigment castellani http://www.doz.pl/apteka/p459-Pigmentum ... skore_50_g.
Ostanio nawet w szpitalu te miejsca tymże leczą - z wieści od znajomych.

Na twarz ale też uszy, no i miejsca intymne, dobrze sprawdza się daivonex czy też toto z domieszka sterydu - daivobet. Pod warunkiem, że działa na nas calcipotriolum czyli pochodna vit.D.

Swoją zmaianę na małżowinie usznej zaleczam exorexem - na mnie dziegcie działają a on pod reką. Prodermina jednak bardziej "wali" zapachowo :D Powodzenia :)