Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 Patka
Witam wszystkich :) Mam na imię Patrycja. Z łuszczycą walczę od ok roku. Zaczęło się od małej plamki na brzuchu ,która nie dawała spokoju mojej mamuśkowej pielęgniarce. Zaciągnęła mnie więc do dermatologa i niestety nasze obawy się potwierdziły - łuszczyca. Na początku nie zdawałam sobie sprawy ,że to poważne schorzenie. Chyba dopiero teraz zaczynam dojrzewać do myśli, że to choroba która będzie ze mną do końca życia. Obecnie plamek mam już duużo więcej.Stres związany z różnymi przeżyciami,matura i operacja wyrostka przyczyniły się do wysypu. Biedronkowe kropki pojawiły mi się na nogach,plecach,rękach i głowie. Niektóre znikają i wracają jak bumerang,inne zaś są moim stałym towarzyszem. Walka trwa. Z racji tego, że jestem początkującym łuszczykiem, dalej przeszukuję miliony preparatów w poszukiwaniu tych najskuteczniejszych. Od początku leczę się Daivobetem bezpośrednio na zmiany,oraz medidermem w celu natłuszczenia. Od jakiegoś czasu eksperymentuje z kąpielami z solą morską. Jakaś poprawa jest,zobaczymy na jak długo. Obecnie mieszkam,żyję i pracuję w Anglii,ale leczę się w Polsce. Na forum i stronę luszczyce.pl trafiłam jakiś czas temu,ale dopiero teraz przełamałam się by do Was dołączyć ;)
Awatar użytkownika
 antonia
Witaj Patko :* :* mam nadzieję, że znajdziesz tutaj wiele wskazówek przydatnych do leczenia Twojej ł.
Awatar użytkownika
 henia
Witaj Pati :* i gratuluję przełamania się :)