W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 marek:-(
a wiec tak mam juz ta parszywa chorobe od jakis 7 lat i narazie tylko pobyty w szpitalu mi pomagaly jak poszedlem do prywatnego dermatologa to zapisal mi takie lekarstwa przez ktore jak sie kiedys dowiedzialem ktos umrl:-( w szpitalu mnie nawet wyleczaja ale za kazdym razem trwa to krocej a poza tym mam malutka cureczke i wole czas spedzac z nia niz w szpitalu:-( ostatnio bylem 2 mies temu w szpitalu i znowu zaczyna mi cos wychodzic... glowa cala czerwona na ciele na szczescie narazie male plamy... poleccie cos prosze... pozdriawiam z okolic krakowa:-)
Awatar użytkownika
 henia
Maruś a weź i Ty się ogarnij :*
Jak poradzić, jak my nic o Tobie nie wiemy? w sensie gdzie ją masz? czym się leczyłeś dotychczas? czym Cię w tym szpitalu leczyli?
marek:-( pisze:[...] jak poszedlem do prywatnego dermatologa to zapisal mi takie lekarstwa przez ktore jak sie kiedys dowiedzialem ktos umrl[...]
O jakim Ty lekarstwie piszesz? Nie panikuj chłopie - 7 lat ogarniałeś, to i teraz dasz radę. Trzymam kciuki i powodzenia :*
 asas
marek:-( pisze:ludzie prosze niech ktos cos poradzi:-(
Witam serdecznie.
Ja choruję dopiero od roku. W sumie oglądało mnie już 5-ciu dermatologów,a ostatnio leżałam 9 dni w szpitalu- tam okazało się, że prawdopodobnie wcale nie dokucza mi łuszczyca, tylko coś zupełnie innego, ale nadal szukają, gdyż mam kiepskie wyniki immunologiczne z krwi. A przez prawie rok byłam leczona na łuszczycę... Jedynie co mogę Ci poradzić ze swojej strony, to wyeliminować z diety gluten i nabiał. Wiem, że to trudne ale musisz spróbować. Czytałam o tym wiele i to właśnie gluten jest głównym sprawcą wysypu łuszczycy. Akurat w moim przypadku też przestałam spożywać to świństwo i jakby mniej mnie sypie-ale potrzeba wiele czasu stosowania diety bezglutenowej aby efekty były naprawdę super.
Wcześniej w ogóle nie pomagał mi Protopic 0,1(jest baaardzo drogi),teraz jakoś skutkuje; czasem wspomagam się nim jeśli chodzi o twarz. Czytałam, że większości osobom chorym na łuszczycę pomaga. To nie jest steryd, ale też nic zdrowego na dłuższą metę stosowania... Życzę powodzenia w leczeniu. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
 antonia
asas pisze: Jedynie co mogę Ci poradzić ze swojej strony, to wyeliminować z diety gluten i nabiał. Wiem, że to trudne ale musisz spróbować
Ja próbowałam, kilka lat temu z nabiałem, a ostatnio z glutenem, co prawda z innych względów niż łuszczyca, ale przy okazji przekonałam się, że na moją łuszczycę żadne diety nie mają najmniejszego wpływu. Wysypuje mnie natomiast wkrótce po przebytych stresach, większość łuszczyków tego doświadcza. :(
 Basieńka44
Jeszcze rok temu twierdziłam podobnie chlebek czy kluchy przecież takie dobre nie mogą szkodzić teraz przy jakiejkolwiek próbie powrotu to mącznych widzę efekty na skórze w postaci zaostrzenia zmian
wszystko zależy od tego jak bardzo mamy zanieczyszczony organizm i ile trwa usuwanie glutenu z jelit u każdego to inny czas jeden zauważy reakcje po miesiącu drugi po roku
u mnie też stresy pogarszają stan skóry odkąd nie jem mącznych nawet stresy nie są w stanie doprowadzić mojej skóry do tego co było kiedyś
zmiany się nie zaostrzają a dalej swoim tempem zanikają powolutku :*
Awatar użytkownika
 antonia
No proszę, okazuje się, że wszystkiemu winien jest gluten!
Uczeni na całym świecie głowią się nad przyczyną łuszczycy i sposbem jej wyleczenia, a tu się okazuje, że wystarczy nie podjadać chlebka i kluchów i po kłopocie bo zmiany powolutku zanikną. xd Genialne!! xd xd
 Basieńka44
antonia pisze:No proszę, okazuje się, że wszystkiemu winien jest gluten!
Uczeni na całym świecie głowią się nad przyczyną łuszczycy i sposbem jej wyleczenia, a tu się okazuje, że wystarczy nie podjadać chlebka i kluchów i po kłopocie bo zmiany powolutku zanikną. xd Genialne!! xd xd
No widzisz kochana jak to jest nawet wielki uczony ma prawo się mylić bądź robi to bo tak chce :notguilty: jest tylko człowiekiem omylnym jak każdy człowiek a nie bogiem wszechwiedzącym :notguilty:
Leczenie zmian łuszczycowych lekami konwencjonalnymi to spore zyski dla firm farmaceutycznych itp. a jeszcze nie widziałam żeby ktoś grabił od siebie wszyscy do siebie raczej :notguilty:
 asas
Basieńka44 pisze:
antonia pisze:No proszę, okazuje się, że wszystkiemu winien jest gluten!
No widzisz kochana jak to jest nawet wielki uczony ma prawo się mylić bądź robi to bo tak chce :notguilty: jest tylko człowiekiem omylnym jak każdy człowiek a nie bogiem wszechwiedzącym :notguilty:
Leczenie zmian łuszczycowych lekami konwencjonalnymi to spore zyski dla firm farmaceutycznych itp. a jeszcze nie widziałam żeby ktoś grabił od siebie wszyscy do siebie raczej :notguilty:
To prawda. Metody niekonwencjonalne doprowadziłyby do ogromnych strat; zarówno wśród firm farmaceutycznych, jak i lekarzy. O ile mniej sprzedawałoby się np. maści sterydowych! Czytam wiele opinii osób, które wyeliminowały gluten oraz nabiał i wszystkie przyznają, że o wiele mniej sypie.
Awatar użytkownika
 antonia
To przykre, że wszyscy uczeni na całym świecie nie mają swojego zdania ani ambicji i tak grabią do siebie jak im farmacja każę. Ale wiecie co, fajnie, że się na tym znacie, pokażcie im w jaki sposób wyeliminować łuszczycę z życia i przestańcie jeść w ogóle, to będzie dobry przykład dla uczonych, wszystkich pazernych firm farmaceutycznych i łuszczyków xd xd
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7