wyrwało mi sie z piersi....Jeeezzzu....dziewcze pytasz czy to mozliwe? ano skoro traktyjesz zmiany tak mocnym sterydem jakim jest Clobederm
Klobetazolu propionian-to jest głowny składnik owej masci- jest bardzo silnie działającym syntetycznym glikokortykosteroidem ma bardzo silne działanie przeciwzapalne, przeciwświądowe, przeciwalergiczne i obkurczające naczynia krwionośne wiec jak ma nie zadziałac?
Stosujesz cygnoline i to dosc mocne steżenie...po co ci ten steryd?
jezeli jest rzeczywiscie silny stan zapalny i konieczne jest uzycie sterydu to moze bez cygnoliny.Jedyny steryd jaki wiem że mozna stosowac po cygnolinie to hydrocortizon...on słabiutki jest i to stosuje sie najczesciej (jezeli juz to krem).Cygnolina to naprawde dobra metoda , dosc inwazyjna i dokładanie na osłabione działaniem masci wypalajacej ....sterydu o takiej mocy....to w/g mnie zabójstwo...no ale ja nie jestem lekarzem.Absolutnie nie chce wychodzic poza szereg,wyrażam tylko swoje zdanie ,które opieram na wieloletnym leczeniu swojej łuszczycy a takze obserwacjach leczenia u innych.Leczenie cygnoliną jest dłuzsze niż sterydem ale....pomimo wszystko łagodniejsze.No ale decyzja zalezy od ciebie,wiesci potrzebne masz.Pozdrawiam i proponuje ZAWSZE podczas wizyty lekarskiej dokładnie dopytac sie i dowiedziec jaka metoda leczenia jest przez lekarza preferowana ,wymiana informacji,dodanie swoich sugestii naprawde jest pomocne.