Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
Awatar użytkownika
 henia
No to jak już ten patent będzie, to mam nadzieję Trecon, tę kawusię stawiasz Ty?
Niech stracę, będę w tym Worcku :crazy:
Awatar użytkownika
 szater
Bardzo bym prosiła o jedna jedyną osobe ktora owo cudo otrzymała i uzywała.....troszke nas tu jest na forum i czyzby nikt nie miał odwagi napisac ze stosował?jakos nie bardzo w to wierze. :notguilty:
Opatentowujesz jako co?
na wszelkie medykamenty,dermokosmetyki,paraleki o lekach czy masciach nie wspominajac procedury sa zabójcze:długie i żmudne,wymagają serii badan i spełnienia miliona warunków....bo to niestety nie ma byc masc na plamy tylko cosik leczniczego....jakkolwiek bys tego nie nazwał :surprised: cosik grubymi nicmi szyjesz bracie :P
 paskuda
Zioła które mam do sprzedania zostały przeze mnie zakupione w sklepie zielarskim , każde zioło oddzielnie zapakowane a ja je wymieszałam zgodnie z zaleceniem zielarza i wyszła mi w ten sposób mieszanka ziół które dr Klimuszko zaleca w leczeniu łuszczycy. Zioła zostały zakupione 20 lipca 2012.
Już pisałam wcześniej, ale tu jeszcze dodam, spróbujcie skorzystać z ziółka OSTROPEST MIELONY!Jest idealny na stany zapalne oraz jest idealnym lekiem na łuszczycę! :) Łyżeczkę ostropestu należy zalać niewielką ilością gorącej wody i trzymać pod przykryciem od15do20 minut. :) Wypić napar i zjeść pozostałości ostropestu popijając przygotowanym napojem. :) POLECAM!
Awatar użytkownika
 antonia
Sylwuniu, dziękujemy za poradę. Prawie wszyscy znamy i korzystamy z dobrodziejstwa ostropestu, a także polecamy go "świeżakom". Ja dosypuję go do sałatek lub do innych dań, albo po prostu go łykam popijając wodą, działanie takie samo. Sam ostropest na pewno nie leczy łuszczycy, ale przypuszczam, że działając korzystnie na wątrobę ma również pośredni wpływ na leczenie łuszczycy. :)
Awatar użytkownika
 Paweł
Odnośnie ostropestu to nadmienię, że znacznie lepszy jest w całych ziarnach a nie mielony. Mielony nie jest tak wartościowy, bo składniki aktywne są wywietrzone. Całe dobrodziejstwo jest w środku, które jest chronione przez skorupkę ziarenka. Dlatego najlepiej jest mielić na bieżąco. Ja używam do tego celu młynku do kawy.