Jeśli znalazłeś(aś) w Internecie ciekawy artykuł, stronkę, nowinkę czy jakąkolwiek informację związaną z łuszczycą, poinformuj innych forumowiczów o tym tutaj.
henia pisze:
Basieńka44 pisze:
Troszke trudniej jest w pachwinach....ale odpowiednia higiena:przede wszystkim przewiewna ,bawełniana bielizna,nie uciskajaca i odpowiednie preparaty pomoga utrzymac na wodzy łuszczyce.

Bron boże jej się pozbyć :crazy:
Basieńko - już za samą upartość Twoją, to pozbycie sie tej cholery - Tobie się należy, z rozdzielnika :*

Nam, tym cieniasom, zawsze pozostaje jeszcze nadzieja - na okiełznanie jej :D
No no bron boże pozbycie to takie przyjemne jak swędzi piecze i boli :crazy: :*
to feliksem ja...podobno czyni cuda
a penie że tak ale tam go nie sprawdzałam :crazy:
więc osobistego doświadczenia brak xd
Swoją droga znam setki ludzi z łuszczyca ale zadnej nie udało sie wyleczyc...zaleczyc i owszem...nagroda Nobla w zasiegu reki widze
jasne jasne ino pielęgnować trza :D
zwłaszcza w tych intymnych miejscach
Basieńka44 pisze:jasne jasne ino pielęgnować trza zwłaszcza w tych intymnych miejscach :D
Uważam, że z całą stanowczością należy zawsze zaznaczać, iż leczenie ł. polega przede wszystkim na dbałosci/pielęgnacji, tak skóry zdrowej jak i chorej w sensie zajętej przez zmiany. Bywa często i tak, że sama systematyczna pielęgnacja prowadzi do remisji.

Jescze raz i w tym miejscu polecam do pielegnacji/leczenia, tych miejsc intymnych - Pigmentum Castellani http://www.doz.pl/leki/p710-Pigmentum_Castellani
Cuda mi o nim ostatnio opowiadają.

PS.
Basieńka44 pisze:
No no bron boże pozbycie to takie przyjemne jak swędzi piecze i boli :crazy: :*
Basieńko wszak o gustach się nie dyskutuje - to po pierwsze; a i o baciku jeszcześ zapomniała...ałć :crazy: Pozdrawiam :D
Pigmentum Castelani u mnie po tym skóra szaleje straszniście
za to okłady z olejku rycynowego super sprawa
miewam i ja problem w tych miejscach nie dłużej jednak jak tydzien
nigdy w takie miejsca nie dała bym sterydu za delikatne miejsce :P
a i o baciku jeszcześ zapomniała...ałć
nie kumam :zipit:
Do odważnych świat należy :D :D
a porost włosów tam akurat nie groźny wszak są maszynki xd :crazy:
używane nawet bez używania w/w :notguilty:
Olejek Rycynowy regeneruje skórę i chroni ją przed utratą wody, łagodzi podrażnienia i stany zapalne. Stymuluje prawidłowy wzrost włosów, brwi, rzęs i paznokci.
Idealny ratunek dla suchych i spierzchniętych warg. Olejek rycynowy przynosi ulgę zmęczonym nogom i zniszczonym dłoniom.
Stosować uprzednio przed użyciem szamponu lub nanieść niewielką ilość na końcówki po umyciu włosów.
http://zdrowieiuroda.blox.pl/2012/06/Hi ... obiet.html
Jak sobie pomóc?
Jeżeli miejsca intymne ulegną podrażnieniu, to przed wizytą u ginekologa można poratować się ziołowymi nasiadówkami i naturalnymi preparatami.

Kwiat nagietka - posiada właściwości przeciwzapalne oraz przeciwbakteryjne. Jego związki aktywne niszczą nawet rzęsistka. Napar z kwiatu nagietka do podmywania miejsc intymnych jest łatwy do przygotowania.

Przygotowanie: łyżkę suszonych kwiatów zalewa się szklanką wrzącej wody i odstawia na 15 minut pod przykryciem. Używa się go rano i wieczorem.

Kora dębu - wyciąg z kory dębu ma działanie łagodzące stany zapalne, infekcje oraz mikrourazy. Zawiera wiele substancji aktywnych (m.in. garbniki). Gdy miejsca intymne pieką i są podrażnione, to można zrobić sobie nasiadówkę w naparze z kory dębu. Nadaje się on także do podmywania miejsc intymnych. Najlepiej robić to dwa-trzy razy dziennie.

Rumianek - do pielęgnacji sfer intymnych kobiety wykorzystywane jest działanie przeciwzapalne oraz przeciwbakteryjne rumianku. Wpływa on także na szybsze gojenie ran (np. maść z rumianku może być stosowana po porodzie). Wywar z rumianku jest dobry do nasiadówek i podmywania miejsc intymnych.

Preparaty - gałki propolisowe sprawdzają się przy infekcjach, bo szybko hamują rozwój wielu bakterii. Można tez stosować preparaty z dodatkiem witaminy C lub prebiotyku.

Pamiętaj! Dobrze jest taką kurację skonsultować z ginekologiem.
Basieńka44 pisze:a porost włosów tam akurat nie groźny wszak są maszynki używane nawet bez używania w/w
Takich nowinek technicznych nie znam, długich włosów ani modnych fryzurek też tam nie potrzebuję,
Basieńka44 pisze:Olejek Rycynowy regeneruje skórę i chroni ją przed utratą wody, łagodzi podrażnienia i stany zapalne. Stymuluje prawidłowy wzrost włosów, brwi, rzęs i paznokci.Idealny ratunek dla suchych i spierzchniętych warg. Olejek rycynowy przynosi ulgę zmęczonym nogom i zniszczonym dłoniom.
Jak widać jestem do tyłu z pielęgnacją urody miejsc intymnych, wystarczało mi dbać o higienę i zdrowie :crazy: po porady w łuszczycy chodzę raczej do dermatologa. :surprised:
Ostatnio zmieniony 8 lut 2014, o 11:01 przez antonia, łącznie zmieniany 1 raz.