Jeśli znalazłeś(aś) w Internecie ciekawy artykuł, stronkę, nowinkę czy jakąkolwiek informację związaną z łuszczycą, poinformuj innych forumowiczów o tym tutaj.
Łuszczyca sprawia że skóra staje się jak otwarte wrota dla bakteri ,grzybów, plesniaków i itp.
myślę że to nie łuszczyca otwiera te wrota a wszelkie mazidła jaką na nią nakładamy
odkąd zmieniłam sposób postępowania z moją skórą jest tylko lepiej
stosując sterydoterapie miałam skórę jak pergamin wchłaniała wszystko co na nią nałożyłam
w miejscach intymnych sterydów sie nie stosuje :surprised:
łuszczyca swedzi i powoduje ze drapiemy,potem otwarte wrota do zarazków,nadkazen i wszelkiego radzaju problemów.Gdy skóra nawilzona,natłuszczona nie swedzi wiec nie drapiemy.Troszke trudniej jest w pachwinach....ale odpowiednia higiena:przede wszystkim przewiewna ,bawełniana bielizna,nie uciskajaca i odpowiednie preparaty pomoga utrzymac na wodzy łuszczyce. xd
Troszke trudniej jest w pachwinach....ale odpowiednia higiena:przede wszystkim przewiewna ,bawełniana bielizna,nie uciskajaca i odpowiednie preparaty pomoga utrzymac na wodzy łuszczyce.

Bron boże jej się pozbyć :crazy:
Basieńka44 pisze:
Troszke trudniej jest w pachwinach....ale odpowiednia higiena:przede wszystkim przewiewna ,bawełniana bielizna,nie uciskajaca i odpowiednie preparaty pomoga utrzymac na wodzy łuszczyce.

Bron boże jej się pozbyć :crazy:
Basieńko - już za samą upartość Twoją, to pozbycie sie tej cholery - Tobie się należy, z rozdzielnika :*

Nam, tym cieniasom, zawsze pozostaje jeszcze nadzieja - na okiełznanie jej :D