ZoNe pisze:Witam. Na początku łuszczyca na głowię teraz na ciele. Znalazłem po bardzo dobrych opiniach panią Dermatolog. Na samym początku przepisała mi Cygnoline 1,0. Kazała stosować maks 15 min. Ale czytam opinie i ponoć mogę się tym poparzyć? Pani mówiła, że mogą pojawić się jakieś fioletowe plamy ale powiedziała, że nie mam się tym przejmować bo znikną. Ale mam takie pytanie czy cygnoline stosować raz dziennie i codziennie? Na ciało pani przepisała mi jeszcze Hydrocortisom cokolwiek to jest
A to co pani przepisała an głowe już nie będę pisał bo z tym se poradzę 
Witaj ZoNe

Proponowałabym rzeczywiscie tę cygnolinę zaczać stosować na te 15 min. ale to na początek. Z kazdym tyg., staraj się jednak zwiekszać czas trzymania jej na skórze. Stosuj ją codziennie a jak bedziesz miał czas - to nawet 2x dziennie - szybsze efekty możesz dzieki temu uzyskać.
Co do poparzeń, to obserwuj się uważnie. Te fioletowe plamy, to niekoniecznie poparzenia są - to zdrowa skóra wokół zmian, "opija" się cygnoliny. Zapobiegnięciu właśnie tym poparzeniom, ma też słuzyć właśnie hydrocortison - to lekki steryd, mający też działanie przeciwświądowe.
Zawsze pamietaj o natłuszczaniu i nawilżaniu skóry podczas tych swoich zabiegów medycznych. One bardzo wspomagają to nasze leczenie. Powodzenia