Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 lullaby
Witam wszystkich serdecznie

Mam 19 lat i od 9 zmagam się z łuszczycą, pierwsze zmiany zauważyła moja ciocia fryzjerka. W okresie dorastania duże zmiany łuszczycowe miałam na nogach, obecnie najwięcej mam na skórze głowy. Z największą nie akceptacją spotkałam się pod koniec gimnazjum gdy łuszczyca była bardziej widoczna i w liceum. Od 2 lat mam chłopaka który mnie Kocha i od samego początku wiedział o mojej chorobie i w pełni mnie akceptuję, teraz jestem na studiach i grono nowo poznanych ludzi wie o mojej chorobie i w pełni mnie akceptują, traktuję mnie równo. Przez pierwsze lata lekarze przepisywali mi sterydy, po 2 latach łuszczyca się nasiliła, więc zrezygnowałam ze sterydów i poszłam do lekarza prywatnego gdzie pani lekarz przepisała mi jeden trochę drogi lek który szybko mi pomógł pozbyć się łusek na głowie i przedramieniu, a do mycia głowy zaleciła mi Polytar Liquid przez 3 lata do stosowałam i nie miałam problemów z łuszczycą , do lekarza chodziłam sporadycznie kilka raz w roku. Po wycofaniu go w 2013 roku ,łuszczyca znowu zaczeka się nasilać i od lutego 2013 roku co miesiąc chodzę do lekarza i nic nie pomagało, od 4 tygodniu do mycia głowy używam żelu do mycia głowy i ciała filmy Pharmaceris i już po pierwszym umyciu widać efekty i jest coraz lepiej.