Życie z łuszczycą na co dzień, czyli jak radzimy sobie z naszą chorobą w codziennych czynnościach.
spoko, poszlam prywatnie. jak zawsze zreszta :devil:

nie wiem co sie dzieje, ale niewazne jak duzo wsmaruje balsamu/kremu nawilzajaceego w nogi to skora na nich jest sucha i pomarszczona :oh:

chcialabym sie tez dopytac czy majac luszczyce mozna chodzic na solarium?
....generalnie nie ma jakis specjalnych p/wskazan...jedni dobrze reaguja ale jak masz uczulenie na słonce to niestety nie ma o czym mówic.....nasza skóra niestety taka jest...proponowałabym takze sprawdzic tarczyce-ciagle sucha skóra jest jednym z obiawów chorobowych,nie wystarczy jednak samo Tsh czy T3;T4 tylko Usg....
Pielęgnacja w moim przypadku w postaci wszelkich mazideł jak najlepiej wskazana. Ostatnio odkryłam dobry balsam do ciała, olejek do mycia. Zrezygnowałam z tradycyjnego szamponu do włosów, mydła itp. Zdrowe ciało = zdrowa psychika.
Stosuję krem z serii Pharmaceris Ichtilium natłuszczająco-łagodzący, dosyć drogi ale juz po tygodniu stosowania widzę różnicę. Olejek do mycia ciała z serii Balneum, też dosyć drogi ale widzę , że wydajmy, bardzo się pieni przy minimalnej ilości. Wszelkie preparaty z serii Emolium do nawilżania czy ciała czy skóry głowy. Dwa razy w tygodniu myję głowę szamponem dziegciowym, ale mydła nigdzie nie mogę dostać :( wiem, Ameryki może tymi specyfikami nie odkryłam, bo większość pewnie stosowała lub stosuje. A... i balsam z Beta-karotenem z serii cerkobalm. Czasem na ggdy czuję, że mam suchą skórę głowy, biorę kapsułkę Oeparolu i jej zawartość wklepuję w skórę głowy. Niedawno znalazłam w internecie info odnośnie jakiegoś kremu, który zwalcza plamki łuszczycy. Nie kupiłam póki co, bo drogi, ale podpytam dermatologa w czwartek i wtedy napiszę co i jak :)
Awatar użytkownika
 Paweł
Mydła dziegciowe znajdziesz na http://bioarp.pl/ ;)

A co to za kremik znalazłaś? Mam nadzieję, że nie ten, o którym myślę...
Awatar użytkownika
 Paweł
Nie odpowiada się pytaniem na pytanie :P

Myślałem o kremie Revitol Dermasis.