Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 dzumandzi
Witam Was Wszystkich serdecznie,mama na imię Marzena i jestem mamą 3,5 l chłopaczka który miesiąc temu miał pierwszy w życiu wysyp łuszczycy,z tematem tej choroby jestem jakby trochę zaznajomiona ponieważ mój mąz ma również łuszczycę.wiem że jest to bardzo uciążliwe i jakoś jeszcze sie tak strasznie tym nie przejmowałam do czasu aż nie wyszła u naszego synka na calutkim ciele,pozdrawiam Wszystkich z forum i mam nadzieję ze dacie mi tu jakies wskazówki jak dbac o taką skórę ,może podpowiecie coś odnośnie leków.
Awatar użytkownika
 szater
Witaj na forum...wiadomosci tu ogrom,proponuje poczytac zmagania jednej z najwspanialszych matek jakie znam,której najpierw jedna a potem druga córeczka zachorowała na łuszczyce

http://luszczyca.info/viewtopic.php?t=889&start=0

mozesz założyc swój własny temat,opisac dotychczasowe leczenie synka i wtedy bedziemy podpowiadac w miare możliwosci :*
 dzumandzi
Dziękuje :) ,jak na razie leczenie polega na smarowaniu masciami i to wszystko ,wolałabym coś bardziej konretnego ,tym bardziej ze mam wrażenie ze zamiast leczyc to mu tego jeszcze przybywa jest wysypany od stóp do głowy ,dostalismy masci z witaminami ,jedna z siarką i jedna ze sterydem ,a nic na główke ,a tam ma mnóstwo tego ,wogóle jest cały wysypany :angry:
Awatar użytkownika
 antonia
Maści ze sterydem używa się w ostateczności, kiedy inne środki nie przynoszą oczekiwanych rezultatów. Ja bym proponowała wrotycz, jest to zioło, które prof. dr. hab. Henryk Różanski poleca w leczeniu łuszczycy jako " alternatywę dla sterydowych i niesterydowych leków zapalnych". Można go stosować również na głowę.
Sposób użycia taki sam jak na pasożyty. Po tym wcierać ciepły ocet jabłkowy i nie spłukiwać wodą. Domowej roboty ocet nie odstrasza swoim zapachem.

Opis zastosowania wrotyczu, maści do smarowania i nawilżania ciała znajdziesz pod tym linkiem:
http://www.igya.pl/srodki-lecznicze/ros ... lgare.html
Uwaga": Stosować jedynie zewnętrznie!
Warto poświęcić trochę czasu, sukces leczenia może zwrócić się z nawiązką.
 dzumandzi
Dziękuję za rady ,tylko czy mozna to stosować u takiego małego dziecka? zdaję sobie sprawe ze sterydy tylko ostatecznie ale tylko to nam dała dermatolog ,ogarne towarzystwo(dzieci :))i poczytam
Awatar użytkownika
 antonia
Nigdzie nie widziałam przeciwskazań używania zewnętrznie dla małych dzieci. Obserwować należy czy nie wystąpi uczulenie, tak jak przy każdych lekach, a gdyby coś się niedobrego działo, to jasne , że natychmiast trzeba odstawić. W razie wystąpienia uczulenia podać wapno w syropie. Sposób użycia na opakowaniu.