Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 czekoladka
cieszę się że trafiłam na wasze forum,
bo tak naprawdę ja nie rozumiem do końca swojej choroby, choruje gdzieś od roku, mam wysyp na łokciach :( i zaczyna się też na dłoniach.
Byłam raz na wizycie u dermatologa ale lekarka nie spełniła moich oczekiwań, nie rozumiem i nie wiem jak dalej postępować z chorobą,
obecnie używam cygnolinę 0,5% na łokciach znaczna poprawa,tyle że dopiero tutaj się dowiedziałam że nie można ściągać samemu łusek,
może znacie jakąś metodę na pozbycie się łusek?

na razie dziękuje wam i będę obserwować i uczyć się :D
Awatar użytkownika
 antonia
Witaj czekoladko :D
Wnioskuję, że masz niewiele zmian, więc możesz zastosować do ściągania łuski ciepłą zieloną herbarę liściastą przykładając ją na skórę na ok. 1 godz. pod folię. Po zdjęciu folii oczyścić i osuszyć zmiany i od razu smarować cygusią.
Możesz też użyć kremu Sqamax pod folię albo poprostu maści do tego przeznaczone, czyli salicylowa lub salicylowo-siarkowa.
A lekarz nic Ci nie przepisał na złuszczanie?
Awatar użytkownika
 szater
witaj czekoladko....cieszymy sie że zawitałas do nas,jak widzisz zaraz jakis dobry duszek opiekunczy sie znalazł i już nie jestes sama xd Antonia to weteran wiec napewno podpowie ci wiele ciekawostek ale najpierw musisz troszke pobuszowac po forum,znajdziesz tu wiele porad rozjasniających chorobe,czytaj wiec,miłej lektury a w razie pytan...smiało :*
Awatar użytkownika
 szater
witaj czekoladko....cieszymy sie że zawitałas do nas,jak widzisz zaraz jakis dobry duszek opiekunczy sie znalazł i już nie jestes sama xd Antonia to weteran wiec napewno podpowie ci wiele ciekawostek ale najpierw musisz troszke pobuszowac po forum,znajdziesz tu wiele porad rozjasniających chorobe,czytaj wiec,miłej lektury a w razie pytan...smiało :*
 czekoladka
no niestety nic mi nie przepisał oprócz cygnoliny,spróbowałam dzisiaj zielonej herbaty łuski zeszły posamarowałam zobaczymy jakie bedą efekty :D