W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Możesz wypróbować Nefret+ u mnie sprawdza się tak na głowie jak i na reszcie ciała wygodny w stosowaniu jak trzeba iść do pracy pierwsze dwa tygodnie można nie zaobserwować poprawy bo tak działają zioła ale potem idzie ku lepszemu
zmiany na rękach zaleczyłam nim ok 2 miesięcy,teraz idzie i na głowę i na łydki zobaczę jaki tym razem będzie czas zaleczenia stosuje od dwóch tygodni,zmiany się wypłaszczyły przestała narastać łuska co mnie cieszy
Tani nie jest ale które leki dla nas są tanie porównując że trzeba wiele innych mazideł a tu stosuje tylko preparat i maść ochronną z wit A do nawilżania
oczywiście kąpiele bardzo wspomagają leczenie zwłaszcza jak trzeba usunąć łuskę w solance najlepiej
reklama/nefret-ziolowy-preparat-na-luszczyce-t2071.html
zrobiłam zdjęcie zmian na łydkach zrobię jeszcze w trakcie leczenia i na koniec dopiero wrzucę na forum :P
Sterydy to dobrodziejstwo dla łuszczyków? Dobre sobie...

To ja Ci podam różne preparaty, które sam przetestowałem i wiele innych osób z pozytywnym rezultatem (co nie jest równoznaczne, że na pewno Tobie pomoże):
Dziegcie:
- Exorex Lotion (allegro)
- Cocois (apteka - w internetowych znajdziesz)
- Balsam Ratownik na łuszczycę (niedawno odkryłem, lecz jeszcze nie testowałem, ale to jest dziegieć, więc w moim wypadku pewnie by pomógł),
- prodermina - maść robiona na receptę

Inne:
- cygnolina - maść robiona na receptę
- Bioarpil
- Kartalin - allegro
- dermokosmetyki Dr Michaels

Jak stosowałem te preparaty? Na temat większości z nich znajdziesz wpisy na blogu: http://blog.luszczyce.pl/

Ponadto na forum znajdziesz też masę informacji na ich temat.
Strasznie szczypie głowa od tego octu jabłkowego ;p

Zaczęłam, stosować maść cocois stąd moje inne pytanie. Czy po wyjściu z wanny lepiej smarować tylko zmiany łuszczycowe maścią, czy można najpierw całe ciało posmarować balsamem natłuszczającym, a potem maść na zmienione chorobowo miejsca? (czy ta maść wtedy zadziała?)
Zaleca się smarowanie po kąpielach wspomagających a nawilżanie minimum po 1 godz. po smarowaniu, żeby maść zdążyła się wchłonąć w skórę.
Witam : )
Chciałam się poradzić, czy ktoś z was stosował może krem Nanobase?

Obecnie pojawiły mi się 4 plamki małe na twarzy (nie licząc jednej dużej, która ciągle nie znika wieczorem robię sobie maseczkę drożdżową (trzymam 20 min.) a na noc smaruje Cocoisem, ale niestety maść chyba wyciera się w poduszkę a rano skóra jest sucha i szorstka.

Słyszałam że ten krem z powodzeniem stosuje dużo osób na noc. czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia związane z Nanobase?
Hej Tinka.
rzeczywiście to bardzo silne leki, zwłaszcza na początku kuracji.
Mój tata, który choruje na łuszczyce już 42lata sam na początku mnie leczył, gdyż lekaż przepisał mi leki(silne), które wszystko jeszcze bardziej pogorszyly.
Gdy tylko pojawiają się pierwsze objawy stosuje kąpiel solną, po ktorej(skóra wtedy najbardziej chłonie)stosuje oliwke w żelu. jest lepsza od tradycyjnej. i owijam sie folią spożywczą na noc..
jeżeli to nie pomaga wtedystosuje maść konopną firmy Cutis Help
aaa jeśli mnie swędzi biorę Cleratine.
Mam nadzieję, ze mogłam pomóc.
znalazłam to:
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3321

Cocois na twarz? no nie do konca jestem przekonana,raczej bym nie stosowała...dziegcie bardzo wysuszaja skóre dlatego smaruje sie na 2h potem nalezy zmyc i dobrze natłuscic i nawilżyc.
Najlepszy na twarz jest jakis okład z ziól mysle,przemywanie nagietkiem ,dobre rezultaty daje zastosowanie Protopicku.kiedys sama sobie wymysliłam skład takiego cudenka,poprosiłam lekarke aby jakos to zebrała do kupy i stworzyła taki kremik:

Vit. D3 1.2

Vit A 1.6

Vit. E 1.0

Linomag 15.0

Hascobasae 10.0 – to byla jej inwencja

Vaselini 100

moze to lepiej (a napewno taniej) sie sprawdzi :notguilty: