W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 Monikaaa
Witajcie!
Piszę w imieniu Mamy. Łuszczyca zaczęła sie u niej jakies 15 lat temu pamiętam ze byly to spore wykwity na łokciach skorze głowy pokryte łuską.I tak udało jej sie wyleczyc skórę łokci skora głowa raz była czystsza bardziej raz mniej ale dalo sie oczywiscie funkcjonowac. Jakieś poł roku temu miała operację ginekologiczne no i sie zaczeło bardzo duzyyy wysyp inna typ łuszczycy takie malutkie krostki ktorym obecnie ma pokryte całe cialo oprocz twarzy na szczęscie. Udalo uzyskac skierowanie do szpitala niestey to nic nie dało była tam 1,5tygodnia smarowana jakoś czarna smierdząca mascią wypisana do domu bez jakich kolwiek recept.do tego zrobili jej naswietlanie 1min do tego 4 tabletki popijane mlekiem niestey reakcja organizmu była kiepska Mama zemdlała do tego biegunka.Co poradzicie Mama jest załamana
 Monikaaa
leczenie biologoczne... chetnie dowiem sie co i jak
Mama była smarowana ac salik i cholesterowa.
Awatar użytkownika
 Paweł
Jeśli chodzi o leczenie biologiczne to ty jakiś czas temu zebrałem różne badania i programy lekowe związane z leczeniem biologicznym:
http://blog.luszczyce.pl/aktualnosci/le ... my-lekowe/
Ale zawsze na bieżąco jak coś się dowiem to umieszczam w pierwszym momencie na forum w dziale Aktualności.

Co do naświetleń to może mama niech spyta dermatologa o naświetlenia UVB - bez tabletek.
 Monikaaa
Napiszcie mi prosze gdzie isc jakie skierowania zeby w ogole dostac sie na leczenie biologoczne?

Mama ma pokazać sie dopiero za 3 tyg w przychodni przyszpitalnej szok...

Badania ktore miała na oddziale to biochemia,jonogram, biochemia z immunochemia,lipidogram,alt.ast.wszystko w normie. krew w moczu
Awatar użytkownika
 henia
Witaj Moniko :)
Leczenie biologiczne o którym wspomina Paweł, to leczenia na zasadzie testowania nowych leków biologicznych, tzw programy badawcze. Na ten typ leczenia nie jest potrzebne zadne skierowanie, wystarczy kontakt z placówka badajacą. Tam przechodzi się ewentualne kwalifikacje już.

Ale też na terenie Polski funkcjonuja już, lekowe programy leczenia ł. lekami biologocznymi. I na ten typ leczenia, potrzebne sa już skierowania od lekarza prowadzącego. Żeby się na nie dostać, trzeba mieć już za sobą/przejść przez, pewne formy leczenia-leczenie lampami, cyklosporyny, mtx. Trzeba te mieć wskaźnik PASI na poziome 18 czyli ok. 80% zajewtosci ciała.
Ten typ leczenia prowadzony jest najczesciej przez duze placówki szpitalne/kliniczne.

Nie wiem z jakiej części Polski pochodzicie? Wiem o wolnych miejscach leczniczych w programie lekowym w Bydgoszczy. Jeżeli jesteś zaiteresowana, odezwij się na PW. Pozdrawiam :)