Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 Samotna
Własnie postanowiłam załozyc tutaj konto,bo cięzko samej walczyc z ta chorobą..u mnie łuszczyca pojawiła sie w czasie ciązy jakies 5 lat temu ,niewiedziałam co to jest a była tylko na łokciach i niewiele wiec nie spieszyłam sie z tym nigdzie,nawilżałam tylko i to wystarczło...ale po jakims czasie było coraz więcej więc poczytałam o tym co to jest ?! gdy przeczytałam ze moze to byc genetyczne uswiadomiłam sobie ze mój tata miał takie cos tylko ze żaden lekarz nie uswiadomił go o tej chorobie,chociaz zmagał sie tez z innymi.wtedy wybrałam sie pierwszy raz do dermatologa który przepisał mi elocom ...owszem zeszło ale po krótkim czasie znowu wyszło...niewiedziałm czy to normalne bo oczywiscie lekarz mne tez nie uświadomił co to za choroba :please: poszłam znowu ,dostałam maśc Novate po której miałam spokój 2 miesiace alepojawiły sie plamy grzybiczne na brzuchu.i znowu dostałam masc elocom...i do tej pory od czasu do czasu smaruje nią chociaz wiem ze to sterydy ....sama juz niewiem co mam robic??? moze ktos mi pomoże,doradzi ..jestem psychicznie wyczerpana,i czuje ze jestem sama z tym wszystkim :(
Awatar użytkownika
 Kamila
Witaj Samotna
Wiem że jest Ci ciężko z tą chorobą ale nie możesz się załamywać :* Nie wyleczysz jej nigdy ale możesz ją zaleczyć i to jest BARDZO DOBRA WIADOMOŚĆ :D Co do leczenia to musisz próbować. Na każdego działa coś innego ;) Tu na forum jest wiele informacji na temat sposobów leczenia i proponuję spróbować mniej inwazyjnych metod :) I cały czas nawilżaj skórę bo to jest ważne. I pamiętaj że nie jesteś sama :* I nie będziesz. Zawsze możesz tutaj napisać a my Ci pomożemy :D
Awatar użytkownika
 szater
Witaj Samotna na forum,dzielimy sie tu informacjami,wzajemnie sie wspieramy,w cięzkich chwilach organizujemy "burze mózgów" ale podstawa to ...twoje własne poszukiwania.Nie da sie strescic wszystkich wiadomosci w jeden post,podac czegokolwiek na tacy :notguilty:
Może poczytaj,poszukac i znajdz cos dla siebie,nasze podpowiedzi i owszem potrzebne ale najważniejsze to twoje nastawienie ,twoja chec poszukiwania.Jak już sie zdecydujesz to załóż swój temat,opisz jak walczysz a my chetnie bedziemy cie wspierac.