- 5 cze 2013, o 17:10
Witam. Mam 17 lat. Jestem nowy na forum z łuszczyce mam od dwóch lat na początku pojawiała się na skórze głowy była to wiosna myślałem że to uczulenie moje przypuszczenia niby się potwierdziły bo po jakimś czasie to znikło miałem spokój gdzieś do jesieni bo wtedy wróciły wtedy miałem więcej plam myślałem że to przejściowe. Jednak całą zimę to miałem a wiosną pojawił się nowy wykwit na łokciu. Jeszcze z parę miesięcy z tym pochodziłem po czym poszedłem do lekarza rodzinnego przepisał mi jakiś antybiotyk były to tabletki które nic nie pomogły wróciłem tam po jakimś miesiącu wtedy już były na drugim ręku dostałem wtedy maść jakąś przeciw grzybiczną nie pamiętam już nazwy byłą to żółto biała tubka chyba coś na P. Maść pomogła wszystko znikło jednak po jakimś miesiącu znów wszystko się pokazało maść już nie pomagało a plam z czasem zrobiło się więcej doszły na nogach nowe na rekach i na klatce piersiowej. Udałem się wtedy do dermatologa on powiedział że to jest łuszczyca przepisała mi maść Diprosalic kazano mi ją stosować 2x dziennie tak dostałem ulotkę i tyle było z pomocy. Stosowałem maść wszystko znikło na miesiąc pewnie i znów wróciło oczywiście to jest steryd wiec można było się tego spodziewać smarowałem się tym znów ale przestało działaś. W tej chwili smaruje zmiany kremem NIVEA żeby nie było tej białej łuski. Mam wielką prośbę w tym miejscu czy moglibyście mi polecić jakieś maści tylko nie sterydy bo już wyczytałem żeby tego unikać jak ognia i najlepiej bez recepty. No i jakiś szampon na głowę. Dzisiaj wyczytałem że maść Curatoderm jest dobra co wy o niej sądzicie ?