W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
BIATA pisze:Dobrze daje skórze odpocząc.
Basiu a ta cynkową moge po całości smarować czy tylko te plamy brązowe?? bo tą maścia z wit A mogę chyba po całości?/ Ok będę robiła kąpiele w soli i oleju, jeśli jeszcze wam sie nasunie coś do głowy co mogę robić to proszę piszcie
Cynkową możesz po całości tylko po co ???????ciężko ją zmyć ze skóry
tą z wit A też możesz tylko bardzo dużo ci jej zejdzie lepej u lekarza poprosić o receptę na takową taniej wyjdzie :) :)
tylko soli nie torebkę a troszkę mniej jak ma skórę kąpiel nawilżać a nie wysuszać np pół torebki soli i 3-4 łyżki oleju
dobrze też tutaj działa rycynowy można mieszać trochę tego trochę innego
 BIATA
Dzięki za rade nigdy nie używałam cynkowej to nie wiedzialam że ją ciężko zmyć, a nie znam skladu na receptę maści z Wit A a nie wiem czy lekarz zna, bo mi chodzi żebym mogła jakąś maścia całe ciało smarować żeby skora w żadnym miejscu nie była przesuszona ?? bo tak jak piszecie to może nie kolejne wysypy tylko skóra swoje przeszła, a nie wiem gdzie mi za tydzień zmiana wyjdzie wiec dlatego chciałabym całe ciało nawilżać. czym Moge to robić??
Tak Heniu pamiętam o wodzie z cytryna i o tych tabletkach :)
ok Heniu rozumiem przed opalaniem żadnej maści nawet nagietka nie wiedzialam dzięki za informację :D
henia pisze:Jako bladynka, to niestety tak jak ja - szybciutko i na indiańca z tym słonkiem u nas bywa. Zmiany się wyrównają jak zacznie się skóra pod nimi leczyć. Teraz jesteś w trakcie takiego leczenia tych nowych zmina. Reszcie musisz dać czas. Tak uważma
miałam taką krostę i nie wiedziałam czy to łuszczyca czy to coś innego i pare razy posmarowałam to prodermina i okazało się że to nie luszczyca i po wczorajszym to miejsce też jest czerwone więc niby pod plamą jest zdrowa a plama i tak jest może zejdzie z czasem, oby te plamy zeszły bo nie ładnie wyglądam jak ja w szatni bedę sie przebierać to nie wiem. teraz te plamy są widoczne bo przed opalaniem to jeśli by się ktoś przyjazał to by zobaczył łuszczyce tak to nie, a teraz to z daleka widać plamy brązowe.
 BIATA
No juz jestem po zakupach kupilam ten sylimarol jest napisane żeby brać 3 razy dziennie ale może wystarczy jak bedę brała 2 co Wy na to??przez ile czasu ja mam to brać?? bo tu jest napisane że trzeba przez 2-4 tygodni i jeśli dolegliwości nasilą się lub nie ustaną skonsultować sie z lekarzem a ja ich nie mam dolegliwości to ile mam je brać??
kupiłam takrze ta cynkową ona jest gesta i biała polożylam na te moje plamy brozowe taką grubą warstwe i tak siedze, czy mam po prostu to rozsmarować?? bo myśle że dopóki mam czas tak to mogę posiedzieć a jak bedę gdzieś wychodziła to ta maść rozsmaruję i się ubiorę może byc tak?? no i kupiłam ta maść z wit A wszystko to co mi radziliście.
No a jeszcze miałam w tamtym poście pytanie czym moge nawilżać całe ciało?? bo faktycznie tej maści z wit A jest mało i jak będę codzień nia się cała smarowała to nie urobię na nią :)
Awatar użytkownika
 henia
BIATA pisze:[...] ok Heniu rozumiem przed opalaniem żadnej maści nawet nagietka nie wiedzialam dzięki za informację :D[...]
Łoj nagadamy my się dzisiaj, do usioru, jak gadają u mnie :crazy:

Przed opalankiem czy też po, smarować możesz się czym tylko dusza zapragnie. Natomiast do opalania w sensie w trakcie ekspozycji na słońce, skóra powinna być czyściutka w sensie wolna od wszelkich maści leczniczych.

Nawilżać skórę powinnaś intensywnie, i wszystkim co Ci w sensie jej tam leży. Leczysz się już długo, to wiesz co dla Twojej skóry jest dobre/odpowiednie/przynosi ulgę.

Sylimarol, to tylko taka moje podpowiedź w związku z Twoimi problemami z zakupem ostropestu. Nie wiem w jakiej dawce go zakupiłaś? A, że na ulotce napisane jest co jest, to tak musi być, ponieważ to jest lek stosowany w leczeniu zatruć.
Dlatego tu w sensie na forum, propagujemy ostropest :)

A maść z vit.A u mnie w ogóle nie leczy, tak jak wszystkie inne parafarmaceutyki. Ot taka odrobina vit.A na wazelinie.
Niemniej dobrze jest sprawdzić, jak toto zadziała u Ciebie. Powodzenia :)
Maść cynkową mało i wmasować ja smaruje czekam ok 20 min i nadmiar zbieram
Maść z wit A dermatolog będzie wiedział jaką dać tylko bez sterydu bo jest i taka z hydrokortyzonem
jak znajdę skład mojej to tu zapodam
Ja sylimarol biorę 70 mg 3x dziennie po dwie przez dwa tygodnie potem schodzę na 3 x 1
im uważam że żeby był efekt taka dawka jest ok dla mnie
maść z wit A rozpuszcza naskórek i złuszcza jak i nawilża jako tako nie leczy :D za mała dawka witaminy :D
Basieńka44 pisze:Ja sylimarol biorę 70 mg 3x dziennie po dwie przez dwa tygodnie potem schodzę na 3 x 1im uważam że żeby był efekt taka dawka jest ok dla mnie
Basiu a jakie to niby maja być efekty? ja tylko tak od siebie jeżeli u mnie próby wątrobowe są ok to w jakim celu ten silimarol?
Jeżeli u Biaty nic nie wiadomo o wynikach wątrobowych to po co jej on?
Bo ten sylimarol to chyba nie na łuszczycę? :nomnom: Rozumiem suplementy "zdrowa skóra" tudziez podobne ale na wątrobę? gdy nie wiadomo w zasadzie jak z nia jest? Nie kumam tego toku myślenia.
Co do opalania - ja tam na dziegciach i się opalałm oczywiscie z czystą skórą, skóra zawsze w miejscach chorych bardziej przyciaga promienie słoneczne to i ona w tych miejscach bardziej sie czerwieni, a czasmai wspólnie jako leczenie skojarzone działa cuda.
Nawliżanie i natłuszczanie czym się da u mnie przynajmniej tak jest, wspomagająco równiez maść z VitA.
Basiu a jakie to niby maja być efekty? ja tylko tak od siebie jeżeli u mnie próby wątrobowe są ok to w jakim celu ten silimarol?
Jeżeli u Biaty nic nie wiadomo o wynikach wątrobowych to po co jej on?
Bo ten sylimarol to chyba nie na łuszczycę? Rozumiem suplementy "zdrowa skóra" tudziez podobne ale na wątrobę? gdy nie wiadomo w zasadzie jak z nia jest? Nie kumam tego toku myślenia.
Sylimarol wspomaga wątrobę w oczyszczaniu/ odtruwaniu organizmu a tego żadne próby wątrobowe nie wykażą
jakoś wszyscy przyjmują za fakt że łuszczyca to tylko efekt tego co dzieje się w organizmie a tak po macoszemu traktują wątrobę
mogę zapytać i ja po co więc odkwaszać organizm cytryną skoro ona nie na łuszczyce :) :)
a jednak zgodnie polecacie
jeśli poprawi się wydolność wątroby łatwiej zaleczyć zmiany na skórze to tak z mojego oglądu i toku myślenia jak i doświadczenia :) :)
a sylimarol tak wspomaga wątrobę jak i nerki jednak dawka profilaktyczna to dla zdrowych jak mają wzdęcia po pieczystych
a my chorujący na łuszczycę jednak zdrowi nie jesteśmy
takie dawki pomagają mi szybciej i skuteczniej zaleczać skórę nawet zwykła maścią z wit A wtedy :D :D
Jednak różnica jest taka że woda z cytryną to jednak płyn którego powinien zdrowy człowiek przyjąć ok 3 litrów dziennie.
Basieńka44 pisze:a sylimarol tak wspomaga wątrobę jak i nerki jednak dawka profilaktyczna to dla zdrowych jak mają wzdęcia po pieczystych
Od kiedy to przyjmuje się leki profilaktycznie :nomnom:
Basieńka44 pisze:Sylimarol wspomaga wątrobę w oczyszczaniu/ odtruwaniu organizmu a tego żadne próby wątrobowe nie wykażą
To po czym stwierdzić że mam wątrobę chorą, bo to że mam łuszczycę nie znaczy że mam chorą wątrobę, po pierwsze nie obciążam jej alkoholem, nie przyjmuję żadnych lekarstw nie mam wzdęć.
Podobnie zapewne jest z Biatą, a silimarol to lek i nie na łuszczycę, a profilaktycznie to ja proponuje użyć "szklankę wody zamiest..."
Basieńka44 pisze:jeśli poprawi się wydolność wątroby łatwiej zaleczyć zmiany na skórze to tak z mojego oglądu i toku myślenia jak i doświadczenia
To może ją najlepiej najpierw zbadać, a nie przyjmować lekarstwo "profilaktycznie" żeby poprawić jej wydolność,
 nofear
szater pisze: Ostropest to zioło
sylimarol to już LEK!
Sylimarol to nic innego jak ostropest plamisty w tabletkach - Silybi mariani fructus extractum :)

Jest to zioło dostępne bez recepty. Nie powinien zaszkodzić.
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 103