W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
a co to jest ten symilarol w tabletkach?? tak problem mam z tym ostropestem w zdobyciu go, już w paru aptekach w Warszawie pytałam ale go nie było więc poszukam jeszcze w innych.
http://www.doz.pl/apteka/p2333-Sylimaro ... _mg_30_szt
co prawda ja nie Henia pozwoliłam sobie odpowiedzieć :D
Ale jak mam odkwasić proszkiem zasadowym co to znaczy??
Wygodniej i bezpieczniej dla mnie jest cytryną
od tego oleju te pory się zatykają i są syfy??
olej oczyszcza skórę nie zatyka porów
A ta maść ichtilowa to podobno aż wyżera te syfy tak słyszałam od koleżanki.
Tzn jak wyżera
ja wiem że wyciąga ropę ze skóry i syfki znikają bez śladu
a co to jest te masło carito??
http://luszczyca.org.pl/p2/forum/index. ... ntry177474
a oczyszczanie skóry olejami antonia podawała tutaj
http://mojaluszczyca.pl/viewtopic.php?f=65&t=220
dobrze może się sprawdzić u ciebie ten żel
http://aptekaodnowa.pl/p,pl,20,pharmace ... 25+ml.html
Awatar użytkownika
 henia
Basieńko myślę, że tu nie jest ważne kto odpowiada, ważne żeby odp. padła :*

Ostropestu u mnie idzie dużo, bo podjada go cała rodzinka. Kupuje go np. tu http://allegro.pl/listing/listing.php?s ... ropest+1kg

Efekty - na ł. raczej nie zauważam. Ale pomimo leków, które zmuszona jestm brać, i które mają prawo aktywować ł., mam ją w formie szczątkowej. Dodatkowo, ostatnie badania enzymów wątrobowych - rewelka :D
Awatar użytkownika
 Paweł
Biata ostropestu nie dostaniesz w aptece. Szukaj go w sklepach zielarskich lub na allegro.
 BIATA
Przepraszam że dopiero odpisuje ale jakoś tak wyszło że nie miałam czasu wcześniej,Dziękuję bardzo, bardzo za rady :* cieszę się że mogę z każdym problemem się do Was zwrócić a Wy jesteście jak pogotowie ratunkowe od razu reagujecie :D ok więc ostrepest kupię na allegro. A tego żelu Pharmaceris używam.
To powiedz Beatko jeszcze w jakim stanie jest teraz Twoja skóra? Oleju się nie bój, jest najlepszy do mycia ciała i twarzy, nie tylko nie zatyka porów ale doskonale oczyszcza i nawilża skórę. Wiedz, że zawsze, gdy tylko masz jakiś najmniejszy problem możesz zwrócić się do nas, zawsze pomożemy, chyba już się o tym przekonałaś. :D
 BIATA
Tak oczywiście już się o tym przekonałam że zawsze mogę na Was liczyć :* nigdy nie pomyślałabym że spotkałam w internecie tak wspaniałych ludzi. Ja czasem jak nie mam oleju z pestek winogron to zmywam proderminę olejem zwykłym np. kujawskim, nic nie szkodzi że to taki olej ??
Moja skóra jest w dobrym stanie :) tyle że mam pojedyńcze plamki, które co jakiś czas wychodzą mi nowe :( ale nie jest zle pociesza mnie to że się goją czyli prodermina działa :) no ale niestety nie mogę mieć całej czystej skóry bo łuszczyca nie daje o sobie zapomnieć i jakieś nowe wychodzą nie mam pojecia od czego. Stare się wszystkie już zagoiły ale jakieś świrze wyszły, mam ich na nogach z 10 małych zmian i na tułowiu parę, no i na rękach czyli praktycznie w każdym miejscu jakieś są. Powiem Wam że i tak się cieszę że moja skóra wygląda tak jak teraz( oczywiście dzięki WAM) bo jak sobie czasem oglądam moje zdjęcia z przed roku które tu wsawiałam i jeszcze mam ich parę innych na komputerze to masakra, no teraz nie jest zle ale wiadomo chciało by się lepiej żeby cała skóra byla ładna bez zadnej zmiany. No i te syfy jaikieś mam na plecach.
Ja myślę Beatko że może być każdy ten olej :) :)
kąpiele stosujesz pewnie nie świetnie oczyszczają skórę ale jak nie chcesz :) :)
ja myślę że i tej proderminy nie powinnaś za długo stosować skóra się przyzwyczai i może przestać działać tak głośno myślę
Awatar użytkownika
 henia
Leczenie się proderminą w połączeniu ze słoneczkiem, to sprawa rysykowna ale nie zabroniona. Osobiscie ja zastosowałam, i miałam bardzo pozytywne efekty. Zaleczone tamtego lata zminy, już nigdy nie powróciły u mnie w tych miejscach. Leczyłam się wtedy Delataraem.

W szitalach, nawet obecnie, leczenie takie połaczone w sensie dziegcie i lampy, jest stosowane z dobrymi efektami.

Osobiscie już swoją opinię dałam :D w sensie słoneczko powolutku dołączać ale proderminy nie odstawiać. Kąpiele słoneczne tak ale z "duzym filtrem" na zmianach :)
Heniu a po takim czasie skóra się nie przyzwyczai do tej proderminy????
przecież i ja tą swoją maść z wit A muszę czasami na coś innego zamienić i dopiero wracam zaś do niej :) :)
 BIATA
W sumie ja się na tym nie znam ale moim zdaniem skóra nie powinna przyzwyczaić się do proderminy bo ciągle inne miejsca smaruję, tamte zmiany z tamtego roku już dawno się pogoiły, tylko ciągle wychodzą mi nowe, co Wy o tym sądzicie??
Dziękuję Heniu że dziś do mnie zadzwoniłaś, dziękuję Ci za dobrą radę :) No ja już jestem po pierwszym zetknięciu ze słońcem wyglądam jak raczek :D Tak jak Henia mi radziła żeby używać jakiś kremów z filtrem tak też zrobiłam, kupiłam sobie emulsje z filtrem 50+ ale wydaję mi się że kupiłam za mocną bo za nim dostałam tak cenną radę to na przodzie już zdarzyły mi się opalić zmiany łuszczycowe a potem jak ją kupiłam i je posmarowałam i jest ok są plamy czerwone ale po prostu bardziej się opaliły niż reszta ciała, a tył jak opalałam to od razu położyłam ten krem z filtrem i wyglądam jak krowa w łaty białe kompletnie białe tam gdzie byłam posmarowana tą emulsją czyli na zmianach nic kompletnie mnie nie wzięło, śmiesznie wyglądam masakra xd czyli moim zdaniem kupić słabszy filtr lub poleżeć na słońcu z 15 i dopiero go nałożyć na zmiany a nie od razu bo jak się zrobi to od razu to po prostu tam nic słońce nie bierze.
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 103