Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
Kochana po sterydach to ja miałam spokój co najmniej dwa tygodnie a nigdy pół roku
i nie mogłam tego remisją nazwać bowiem zmiany nie znikł a tylko przygasły nieco :D :D
Wymieniłas sterydy....troszke w dziwnym składzie bo nie stosuje sie ich jednoczesnie :surprised:
Nawet jeżeli sterydy są wypisywane to jest w tym jakas logika w tym składzie co podałas nie ma żadnej.Bardzo prosze,wiec napisz dokładnie:
--jaki steryd na co miałas stosowac(miejsce na ciele)
-kolejnosc stosowania....czy wszystkie na raz :nomnom:
Prosze o wiecej szczegółów leczenia :notguilty:
Stawy pozostawione bez leczenia podstawowego? jakos nie bardzo chce mi sie w to wierzyc.Leki wspomagające leczenie łzs-sa juz troszke refundowane i mozna cos wybrac,dobry reumatolog potrafi dopasowac terapie ze nie kosztuje ona majątku.
poltram 200 to silny ,bardzo toksyczny lek p/bólowy stosowanie go niczego nie gwarantuje,stosuje sie go okazjonalnie jako główne stosuje sie NLPZ jak OLFEN,VOLTAREN....nawet Baclofen :surprised:
 doti
ale mój dermatolog naprawdę mi przepisał te leki i powiedział żebym smarowała się na przemian i dlatego szukam innego lekarza w Lublinie bo po ostatniej wizycie zwątpiłam w jego umiejętności (mój dermatolog jest w emerytalnym wieku)i już nawet nie daje mi karteczki jak stosować leki
Jezeli chodzi o łuszczyce skórna rozumiem ale ciągle pozostaje kwestia stawów....tego nie prowadzi dermatolog tylko reumatolog.Po pobycie w szpitalu chyba jakies zalecenia poszły :surprised: ,ktos chyba prowadzi chorobe,sa wizyty co 2-3miesiące...dostep do takich leków jak Tramal też nie jest łatwy...to lek wybitnie na recepte i nie ma bata aby go sprzedali bo to leki z tzw.pogranicza (narkotyków) :notguilty:
 doti
tramal brałam dawno temu i nie pomagał mi dlatego biorę poltram w szpitalu nie byłam nigdy na stawy a na stawy brałam różne leki ale teraz musi mi trzustka, wątroba i żołądek odpocząć i masz racje że te leki są refundowane ale mając dwoje dzieci niepełnosprawnych to każdy grosz się liczy i muszę tez często myśleć o nich
Dopytuję bo bardzo chaotycznie piszesz o wszystkim.Poltram to tez tramadol-pochodna tramalu :P jak wiec jeden nie pomagał a drugi pomaga?nieważne...od Poltramu tez wątroba,trzustka i inne narządy wewnętrzne nie odpoczną,dlatego sądze ze powinnas zgłosic sie do lekarza reumatologa który ustawi prawidłowe leczenie,da ono lepsze efekty niż stosowanie samego leku p/bólowego.To niedocukrzenie,to własnie wadliwa praca trzustki a nie wina łuszczycy.
Cały czas takze staram sie dowiedziec czym jestes leczona żeby ewentualnie ci pomóc.Jezeli moge cos jeszcze podpowiedziec to dobrym lekiem jest Sulfasalazin EN 500-100tabletek kosztuje w ryczałcie 3,20zł a leczenie daje naprawde dużą ulge,lek ten moze wypisac ci nawet rodzinny.Poczytaj tu:

http://www.reumatologia24.pl/luszczycow ... stawow.htm

tyle moich wiesci i podpowiedzi,reszta nalezy do ciebie.
doti pisze:dziękuje czasami potrzebuję żeby ktoś mną potrząsnął i powiedział mi babo weź się za siebie bo często zapominam o sobie pozdrawiam :blush:
Pisz więcej o sobie a znajdą się chętni do potrząsania :D :D