W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
czyli jak pojde do sklepu ogrodniczego i kupie wor tego chlorku to moge sie w nim kapac bez obaw ze mi sie cos stanie?
a jak wy to dawkujecie?
czytalam o tym occcie pisza o plukankach wlosow,czyli to nie takie zle

a moge polytarem umyc glowe,potem splukac ,wetrzec ocet ,splukac i tak zostawic? czy moge suszyc suszarka?
a ten magnez w wodzie na miejsca intymne nie dziala jakos drazniaco?
slyszalam ze kapiele w nadmanganianie potasu tez daja dobre efekty
czyli jak pojde do sklepu ogrodniczego i kupie wor tego chlorku to moge sie w nim kapac bez obaw ze mi sie cos stanie?
a jak wy to dawkujecie?
czytalam o tym occcie pisza o plukankach wlosow,czyli to nie takie zle

a moge polytarem umyc glowe,potem splukac ,wetrzec ocet ,splukac i tak zostawic? czy moge suszyc suszarka?
a ten magnez w wodzie na miejsca intymne nie dziala jakos drazniaco?
slyszalam ze kapiele w nadmanganianie potasu tez daja dobre efekty
Poczytaj w temacie jaki zapodała antonia
tam wszystko jest łącznie z opisem co i jak
Nie chlorek nie podrażnia miejsc intymnych
ja daje 4 szkl na wanne i kąpiel co drugi dzien
A ocet ja stosowałam do ostatniego płukania włosów też pomaga ale słabiej
nadmanganian potasu działa odkażająco a kąpiele w chlorku mają za zadanie uzupełniać magnez w organizmie przez skórę
więc to zupełnie co innego
ja myślę że możesz
tak zastosować jak ci będzie wygodniej
zawsze to nowe doświadczenie :)
gerardbutler pisze:mam pytanie:czesto na allegro sa leki na luszczyce taniej niz w aptece.
czy uwazacie ze warto? czy to jakies podrobki? prosze o porade
ponawiam
kupilam masc cocois jest rewelacyjna,luski bledsze ;)
na opakowaniu pisze zeby stosowac od 3-7dni ale Pawel pisal że mozna stosowac dluzej
Anka nie możemy jednoznacznie odp. na Twoje pytanie. To tylko dlatego brak naszej odp. na Twoje zapytanie, a nie przez naszą nieuwagę czy niechęć.

Allegro to allegro, na dziś nie miałam z nim problemu, ba, nawet dostałam zwrot pieniedzy za wadliwy towar.

Dobrze jest przed zakupami tam poczytać o sprzedawcy. Ale jeżeli chodzi o leki na ł., to jestem wstrzemięźliwa. Po pierwsze nie wszystko u nas osobiscie się sprawdza - każda ł. inna; po drugie tam oferowane preparaty, najczęściej w wyższej półki są. Musisz chyba jednak sama rozważyć problem zakupów ich tam, i jednak decyzja to w Twoich rękach, w tym względzie.

Cocois to dziegć, czyli ostrzeżenia tego typu
gerardbutler pisze:[...]na opakowaniu pisze zeby stosowac od 3-7dn[...]
zawsze przy preparatach dziegciowych, bedą umieszczane.
A co do Twojego zapytania o dlugość stosowania, to po pierwsze - ł. nie da się zaleczyć w 7 dni - nawet sterydem; po drugie - znam ludzi, którzy leczą się cocoise długi czas i jeszcze żyją :D Pozdrawiam :)
dziekuje za odpowiedz...............
ja sobie niezle dorobilam...............
kolezanak polecila mi żebym smarowala zmiany luszczycowe mascią propolisowa....
posmarowałam i wysiedziec nie moge tak mnie swedzi.........cale nogi zdrapałam do krwi........ ;(
Na "swędzawkę", to okłady z sody, sprawdziłam na dupsku własnym :D

Propolis tak jak i miód, to lek ale potrafią też porządnie uczulać, jak doświadczyłaś :(

I teraz połącz to swoje doświadczenie z wcześniejszym zapytaniem - zainwestujesz w kosmetyk/lek, i żadnej gwarancji, że zaskoczy u ciebie. Pozdrawiam :)
Propolis tak jak i miód, to lek ale potrafią też porządnie uczulać, jak doświadczyłaś
kiedyś trafiłam na taki opis :)
Dodam, że nie jestem alergikiem, na nic nie jestem uczulona.
Jak sądzisz, czy to uczulenie, czy detoks?

Ty nie jesteś uczulona, bo Twój organizm nie wydala lektyn, które przedostają się do krwiobiegu. To powoduje, że niszczą one stawy. Maść propolisowa aktywuje proces nietolerancji na lektyny, a to wywołuje stany zapalne.

Jeżeli występuje reakcja z wyropieniem, to takie działanie oczyszcza dane miejsce. Dlatego możesz się smarować w taki sposób, aby wywoływać takie reakcje wyropiające i czekać aż ustąpią. Po kilku miesiącach (powyżej 6) takie zabiegi przez wyropienie powinny wyregulować stan stawów.
Nie zawsze jest to uczulenie
ale tu cienka granica :notguilty:
co mnie zastanawia jestem uczulona na ugryzienie pszczoły
natomiast miód mogę spokojnie pić bez reakcji uczuleniowych
takoż samo nie mogę maści na propolisie i tu się zastanawiam czy jest to aby na pewno uczulenie na propolis czy tak jak w opisie :) powyżej
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 23