Aktualności i nowości dotyczące świata łuszczycy oraz całego portalu luszczyce.pl.
antonia pisze:No co Ty Heniu, nie cieszysz się?[...]
Z tą radością, to może nie przesadzajmy. Stara jestem, wybredna w związku z tym.
Ale tak dumam w związku: szkoda, że ta hipnoza, to nie w pakiecie z breatharianizmem leci. To dopiero były czad xd Ciekawam czy @ by to wytrzymała? :notguilty:
Nie chce mi sie pisac ponownie tego samego to pozwalam sobie wklejke zrobic:

Wróciłam ze spotkania zorganizowanego przez Dolnoslaskie Stowarzyszenie Pomocy Ludziom Chorym na Łuszczyce.
Głównym celem było:

Spotkanie z hipnozą - Tomasz Kryk. Hipnoza i siła umysłu w procesie leczenia i zdrowienia organizmu. Jak Łuszczyca i jej wpływ na Twoją skórę może zostać ograniczony poprzez pracę z Twoim umysłem?
Wykład był bardzo interesujacy,przedstawiony w sposób bardzo dostepny i łatwy w zrozumieniu.Pan Tomasz wyjasnił nie tylko co to jest hipnoza ale dokładnie wyjasnił błedne pojecie o hipnozie krążące wsród ludzi.Swój wykład popierał zdjeciami i badaniami prowadzonymi w przeszłosci .Zaprosił do bezpłatnego badania 10osób-muszą one spełnic okreslone warunki-okazuje sie ze nie jest prawdą że KAZDEGO mozna wprowadzic w trans i co najważniejsze hipnotyzer NIE JEST W STANIE W ZADEN SPOSÓB SPOWODOWAC ABYS ZROBIŁ COS WBREW SOBIE!-takie pojmowanie hipnozy to własnie typowe dla filmów fabularnych a nie dla rzeczywistosci.Na zakonczenie zaproponował udział w zbiorowej hipnozie...oczywiscie tylko dla chętnych.Polegało to na pełnej relaksacji,odpręzeniu,trwało 30min....i było warto!Ludzie reagowali róznie....ktos tam sie popłakał,komus uniosła sie reka do góry....wydaje mi sie ze gdyby nie to że jeden z uczestników przybył z dzieckiem i pomimo iż wiedział że seans ma trwac 30min wrócił po 15 i dziecko bardzo przeszkadzało w seansie to mozna było dużo wiecej osiągnąc.Mam troszke ino ale sama nie potrafie wkleic jak już zorganizuje pomoc to zapodam.Mysle ze całosć bedzie też dostepna na stronie dolnosląskiego stowarzyszenia.

Na spotkanie przybyło naprawde duzo ludzi z róznych miast województwa ,byla kolezanka z Czestochowy Ania i nasz kolega DEMON-Damian....z tych co to ich wyłowiłam.Dużo informacji przekazane zostało ze spotkania UNII Stowarzyszen.Takie najwieksze problemy o których mówiono to:

-problemy z poszpitalnymi sanatoriami dla chorych po leczeniu na oddziałach dermatologicznych
-na jednej recepcie lekarz moze wypisac tylko 100g masci
-problem ze wsparciem naszych działan w Ministerstwie
-brak funduszy na programy leczenia biologicznego
-KONIECZNOSC UCZESTNICTWA W MANIFESTACJI W WARSZAWIE

Bardzo podobały mi sie niektóre projekty działan-chociażby to z ksiażeczką instruktazowa dla dzieci w szkołach.Całkiem niezłym pomysłem dotarcia do wszystkich chorych jest też na przykład.....ogłoszenie spotkania poprzez ksiedza na mszy.
Zapoznałam też nasze kolezanki i kolegów z akcją jaką zainicjował Paweł z silikonkami-co ciekawe ludzie wogóle o takim pomysle nie słyszeli ale odniesli sie do tego bardzo entuzjastycznie.Mysle ze własnie takiej współpracy nam potrzeba,wymiany doswiadczen,integrowania sie ze wszystkimi organizacjami bo w koncu jestesmy jedna wielka rodziną...i tak bardzo chcialabym aby to nie był tylko slogan.
Stowarzyszenie Dolnoslaskie nie ma swojego forum sa porozrzucani na wszystkich forach łuszczycowych a są i tacy co wogóle nie potrafia obsługiwac komputera...a maja takie fajne pomysły.
Dolnoslaskie Stowarzyszenie Pomocy Ludziom Chorym na Łuszczyce.
Głównym celem było:

Spotkanie z hipnozą - Tomasz Kryk. Hipnoza i siła umysłu w procesie leczenia i zdrowienia organizmu. Jak Łuszczyca i jej wpływ na Twoją skórę może zostać ograniczony poprzez pracę z Twoim umysłem?
Mija rok od spotkania we Wrocławiu, ciekawa jestem czy komuś zahipnotyzowali łuszczycę? :D
najprosciej wybrac sie na spotkanie :P ludzie ze stowarzyszenia dolnoslaskiego nie są powiazani z zadnym forum,dlatego info uzyskac mozna jedynie:
1.pisząc do Stowarzyszenia bezposrednio
2.dzwoniac do którejs z dziewczyn(telefony na stronie stowarzyszenia)
3.przyjezdzajac na spotkanie :D
Przyjeżdżając na spotkanie, żeby usłyszeć odpowiedź? Może i najprościej ale nie najkorzystniej. Chyba jeszcze prościej byłoby zapytać bezpośrednio hipnotyzera, czy jego hipnozy pomagają, oraz Stowarzszenie, co następnym razem zorganizują, może sabat czarownic, albo szeptuchy zaproszą.
Ktoś z forum chyba był na spotkaniu i pewnie chętnie podzieli się swoimi wrażeniami i sukcesami leczenia hipnozą.