Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 thomason89
Czesc Mam na imie Tomek mam 24lata i od 7lat z tym zyje bez jakis wiekszych depresji.
No wiec zaczeło sie od tego jak pomagałem przy oczyszczaniu strychu ze słomy u wujka.
Pył kurz a do tego upał jak cholera. wstałem rano a tu plamy na ciele kropki itp.
lekarz ze wsi przepisał mi jakis steryd po którym szybko minał swiad i zaczerwienienia.
Po paru tygodniach wyladowałem w szpitalu ia tak przelezałem miesiac.
Niedoleczyłem zmian na nogach i łokciach przez pare lat bagatelizowałem sprawe olewałem nie smarowałem az dopiero od 2lat starannie smaruje i pielegnuje całe ciało.
Na ta chwile mam tylko małe przebarwienia na łokciach i jakies tam plamki ale wrecz kropeczki liczac na palcach jednej reki na ciele.
Smarowałem kiedys exorexem i tylko tym az do momentu zakupu blue cap spray. nogi zaleczone od 3miesiecy zero i tylko smaruje medidermem nawilzam.
Łokcie lekko zaczołem smarowac blue capem i mysle ze za niedługo tez sie tego pozbede. Przyjdzie lato słonce to bedzie chyba clear skin;].
od 7lat nie miałem zadnych wysypów czasem jakas plamka wyskoczy malutka to odrazu nawilzam i po jakims czasie sama znika.
Diety nie stosuje ale staram sie nie wdrazac do organizmu zbednych smieci i pustych kalori tzn batoników czekolady cukru. Mysle ze ten sposób jest najlepszy na niezaostrzanie zmian, alkohol pijam raz na tydzien jak mam czas sie spotkac ze znajomymi nie pale no i chyba tyle.
Ciesze sie ze mam tylko takie zmiany jakie mam.
Poznam chetnie dziewczyne w podobnym wieku z podobna sytuacja jak moja najlepiej z tychów lub okolic.

Pozdrawiam i zycze zdrowia.
Awatar użytkownika
 szater
witam na forum :)
super ze masz dosc łagodna forme łuszczycy a co najważniejsze opracowałes własna metode,która u ciebie super skutkuje...powodzenia xd
 thomason89
Jak dla mnie to tej łuszczycy u mnie jest jak na lekarstwo moze dlatego ze nie przejmuje sie tym.
Tylko te łokcie mnie dręcza.
Mam znikome slady ale trudno mi je zaleczyc , teraz od 2dni staram sie blu capem zobaczymy czy mi sie uda tak jak z nogami;]