Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 agalu
Witam wszystkich :)
Jestem Agnieszka, mam 22 lata i od około 12-13 lat choruję na łuszczycę.. Jednak przez pierwsze 10 lat leczona byłam jak na łojotokowe zapalenie skóry owłosionej. Dopiero po wyjeździe na studia i pójście do innego lekarza dermatologa ukazało taką łuszczycową diagnozę. Zawsze wstydziłam się swojej choroby i pomimo tego, że u mnie jest to 'jedynie' łuszczyca owłosionej skóry głowy czułam się z nią bardzo źle.. A właściwie wciąż czuję. Forum znalazłam przez przypadek w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie, czy z łuszczycą można być dawcą krwi i narządów. Od 18. roku życia noszę w portfelu Oświadczenie woli, z myślą, że robię coś ważnego i dobre, jednak teraz widzę, że najzwyczajniej w świecie nie ma to sensu. Taka jest moja krótka historia.

Za zanudzenie Was na śmierć po stokroć przepraszam :blush:
Pozdrawiam, Aga :)
Awatar użytkownika
 antonia
Witaj Aga! :) :)
Nikogo nie zanudzasz i nie masz powodu do przeprosin. Jesteśmy tu po to, żeby pytać, odpowiadać i radzić sobie wzajemnie. Zdaje mi się, że mam dla Ciebie odpowiednią poradę leczenia, które stosowało już wiele osób z bardzo pozytywnym skutkiem. Zapoznaj się z tym i spróbuj:

Ocet jabłkowy

przez vitaminka » Śro Mar 06, 2013 22:57

Proszę bardzo:

Ocet jabłkowy jest słaby procentowo i dlatego najlepiej jest używać go w formie nierozcieńczonej

* Mycie włosów szamponem
* Płukanie
* Wcieranie ciepłego octu wacikiem w skórę głowy i pozostawienie na kilka godzin pod folią
* Płukanie, osuszenie ręcznikiem
* Wcieranie olejku kokosowego w skórę głowy opuszkami palców(nie za dużo, żeby włosów zbytnio nie przetłuścić)
* Dobrze jest wykonać masaż skóry głowy palcami w celu dobrego rozprowadzenie olejku i lepszego ukrwienia skóry.

http://forum.biedronkowo.info/viewtopic.php?f=82&t=7286

W razie niejasności pytaj, zawsze chętnie odpowiemy. :)

PS.
Łuskę zczesuj delikatnie z mokrych włosów gęstym grzebieniem, tak by nie poranić skóry.
 agalu
Dziękuję serdecznie za radę :) Szczerze mówiąc nigdy nic nie słyszałam jakoby ocet jabłkowy pomagał na tego typu dolegliwości, ale bardzo chętnie wypróbuję :)
 Basieńka44
agalu pisze:Dziękuję serdecznie za radę :) Szczerze mówiąc nigdy nic nie słyszałam jakoby ocet jabłkowy pomagał na tego typu dolegliwości, ale bardzo chętnie wypróbuję :)
Tylko się nie wystrasz jak pierwsze dni zaobserwujesz pogorszenie bo tak ma być :D :D a potem jest tylko lepiej :D :D
Awatar użytkownika
 antonia
antonia pisze: Wcieranie olejku kokosowego w skórę głowy opuszkami palców(nie za dużo, żeby włosów zbytnio nie przetłuścić)* Dobrze jest wykonać masaż skóry głowy palcami w celu dobrego rozprowadzenie olejku i lepszego ukrwienia skóry.
Olejek kokosowy jest w celu pielęgnacji skóry i włosów.
Jeżeli z jakichś powodów nie możesz go używać, to spróbuj go zastąpić innym balsamem, lub poprostu niczym. Sama zauważysz, czy Twoje włosy będą wymagać dodatkowej pielęgnacji.
Myślę, że powinnaś przenieść się do Biedronkowa, gdzie masz większą szansę na realne wsparcie i pomoc.
http://www.biedronkowo.info/
Życzę Ci powodzenia w leczeniu. :) :)