- 10 mar 2013, o 11:43
Witam wszystkich jestem tu nowym użytkownikiem może zacznijmy od tego. Nazywam się Patryk mam 19 lat. Z moją chorobą borykam się już od około 5-6lat gdy byłem w 1 gimnazjum pojawiła się u mnie moja kochanka
heh tak do mnie dermatolog powiedział, ze to jest moja kobieta która nigdy mnie nie opuści i nigdy mnie nie zdradzi... no nic trzeba czerpać pozytywy z życia i tak. Tak więc chciałem się zapytać odnośnie palenia papierosów jak i diety. Palę papierosy od 1 gimnazjum tak wiem, wiek gimbusów. Wcześniej nie miałem problemów z zaleczeniem mojej łuszczycy mam 2-3 wysiewy rocznie. Ostatnimi czasy staram się uważać na to co robię jak i jem. Jestem z reguły spokojnym człowiekiem dbam o stan psychiczny bo wiem, że to ma wielki wpływ na mój organizm. Tak więc przejdźmy do sedna sprawy chciałem się dowiedzieć czy opłaca się rzucać papierosy z tego co słyszałem to podobno ludzie którzy rzucali mieli straszliwe nawroty choroby i boję się, że tak będzie ze mną. Chciałem też poruszyć kwestie diety co ma wpływ na rozwój mojej choroby a co jest dobre dla mojego organizmu. Aktualnie jestem leczony maścią cygnolinową 1% jak, że inaczej
Czy jest jakaś poradnia czy coś w tym stylu która układa diete dla łuszczyka która zna się na tym. ? Narazie to tyle z mojej strony.

Czy jest jakaś poradnia czy coś w tym stylu która układa diete dla łuszczyka która zna się na tym. ? Narazie to tyle z mojej strony.