Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
które mi pomaga ,co drugi dzień , bo znowu mam nawrót choroby cienko cienko , pije ten olej rzepakowy zjadam żelazo
a ten olej po co???????????
a żelazo????????????
skoro masz siniaki po zastrzykach to masz słabe pękające naczynka jak wygląda twój wysyp ???????????
Witam
Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia ,( przeczytałam na forum dział diety ze możne pomagac )bo to kwasy omega 3 ale tran tez pije , żelazo bo hemoglobinę mam na poziomie umarlaka a muszę ja poprawić bo lekarka mi odstawi embrel , wysyp wygląda tak ze po 4 dniach bez sterydu mam zajęte 90 % pleców i cale ręce jak bym na jeża wpadła ;) ale nie tracę :D :D nadziei . siniaki mam chyba z nie umietnego dawania sobie zastrzyków , chociaż to w większości nic nie boli ,to tak jak klaksony .
Katarzyna 2000 pisze:Witam
Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia ,( przeczytałam na forum dział diety ze możne pomagac )bo to kwasy omega 3 ale tran tez pije , żelazo bo hemoglobinę mam na poziomie umarlaka a muszę ja poprawić bo lekarka mi odstawi embrel , wysyp wygląda tak ze po 4 dniach bez sterydu mam zajęte 90 % pleców i cale ręce jak bym na jeża wpadła ;) ale nie tracę :D :D nadziei . siniaki mam chyba z nie umietnego dawania sobie zastrzyków , chociaż to w większości nic nie boli ,to tak jak klaksony .
A nie lepiej olej lniany????????
zapytaj lekarki czy możesz pokrzywę pić tym uzupełnisz niedobory nie tylko żelaza
czy natka pietruszki na kanapkę
tran zawiera też wit A i D a te mogą w nadmiarze działać toksycznie stąd wysyp
wydaje mi się że te siniaki to jednak naczynka u ciebie te drobniutkie w skórze rutyna by się przydała
pogadaj z lekarką lepiej zmienić lek jak i tak wysyp jest niż doprowadzić się do gorszego stanu takie jest moje zdanie po tym co piszesz
nie widzę twoich zmian :(
Tak właśnie jak napisałaś rozmawiałam z lekarska ale żeby zobaczyć efekty zastrzyków trzeba odczekać około 3 miesięcy po tym czasie podejmuje się dalsza decyzje , ale mam kultowa doktor i powiedziała mi ze jeszcze do 11 kwietnia mam być na embrelu - jak nie będzie widać poprawy to zmieni na coś innego , oleju lnianego nie mam i nie mogę tu kupić już próbowałam ,, nie mieszkam w Polsce ,, ale za tydzień będę i wtedy postaram się zakupić olej lniany - ogólnie nie ma żadnych przeciwwskazań do zewnętrznego stosowania maści czy kosmetyków wspomagających leczenie przy zastrzykach, ale jeżeli mi nic nie pomaga to co mam stosować ? , już byłam w ubiegłym roku 1i1/2 miesiąca na zwolnieniu przez tą Ł WALCZĘ Z WIATRAKAMI ALE WALCZĘ I SIĘ NIE PODDAM xd xd xd
Katarzyna 2000 napisał(a):
Witam
Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia ,( przeczytałam na forum dział diety ze możne pomagac )bo to kwasy omega 3 ale tran tez pije , żelazo bo hemoglobinę mam na poziomie umarlaka a muszę ja poprawić bo lekarka mi odstawi embrel , wysyp wygląda tak ze po 4 dniach bez sterydu mam zajęte 90 % pleców i cale ręce jak bym na jeża wpadła ale nie tracę nadziei . siniaki mam chyba z nie umietnego dawania sobie zastrzyków , chociaż to w większości nic nie boli ,to tak jak klaksony .
A może poczytaj Kasiu o tym i pogadaj z lekarzem???

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mikroskopo ... aczy%C5%84
Witam wszystkich zainteresowanych
Niestety przegrałam walkę z embrelem , a raczej nie z embrelem a lateksem który jest zawarty w embrelu a ja jestem uczulona ,ale to dopiero wyszło jakieś 2 tygodnie temu, po kilku pierwszych zastrzykach miałam siniaki później zaczerwienienia, które eskalowały do rozmiaru kolka 10 cm na zastrzyk, bolące swędzące i twarde jak po ukąszeniu komara czy osy , po środowej wizycie u lekarza zostałam wysłana na testy alergiczne i czekam na rezultat , i oczekuje na nowe zastrzyki zobaczymy co teraz dostane na pewno coś bez lateksu, z łuszczyca nie ma żadnej poprawy po 2 tyg nawrot na całego , wierze w to ze znajdę swój super środek cokolwiek by to nie było i ulżę sobie na jakiś czas , następny wpis na nowych zastrzykach , poszłam za porada i jem essentiale forte :D :) :)
Kasieńko, życzę powodzenia w poszukiwaniach dalszych - na stelarę stawiam.
To co Cie spotkało, nie jest takim rzadkim przypadkiem, podczas stosowania leków biologicznych. Podobnie miała nasza Betka, ona po humirze, jak dobrze pamiętam. Powodzenia :)